CUMHURİYET İLE DEVAM MI CUMHURİYET İLE TAMAM MI?

CUMHURİYET İLE DEVAM MI CUMHURİYET İLE TAMAM MI?

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'la birlikte Turgutlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Hayır'da Hayır Var'' mitingine katıldı.

Cumhuriyetin en yaşamsal ilkelerinin yok edilmek istenmesine dikkat çeken Bayır ''Bizi 94 yıl geriye götürmek istiyorlar. Bu işin kısaca bir tek anlatımı var. Bu oylama 'Cumhuriyet ile devam mı, Cumhuriyet tamam mı?' oylamasıdır. Cumhuriyetin yıkılmasına müsaade edecek misiniz? Cumhuriyeti asla bir tek adama bırakmayacağız.  Anayasa maddelerini birer birer okuyunuz. İçinde öylesine hile dolu maddeler var ki, gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar.  Diyorlar ki; Cumhurbaşkanı'nın Meclisi fesih etme yetkisi yok. Nasıl yok? AKP'nin dağıttığı broşürleri açın, ikinci sayfada var mı yok mu görün. Adalet Bakanının mecliste gerçekleştirdiği konuşmaya bakın, tutanaklarda var mı yok mu fesih kelimesi göreceksiniz.'' dedi.
 

unnamed-(5)-035.jpg

CUMHURİYETİMİZİN BÜTÜN KAZANIMLARINI SATIYORLAR

Sözlerine devam eden Bayır, ''İktidarın taktıkları maskelere aldanmayın, gerçek Cumhuriyet'çi değiller. Cumhuriyetçi olsalardı, sistemli bir biçimde, Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını 15 yıldır yok etmezlerdi. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yarattığı; Devlet demir yollarından, limanlara, Ereğli Demir Çelik'den, Aliağa'ya kadar bütün devletin kamu kurumlarını sattılar. Sermayeyi tükettiler. Varlık fonu, adı altında bir fon oluşturdular, bu fonun tek bir amacı var. Amerika'da, Avrupa'da dış ülkelerde hiç bir itibarımız yok, hiç bir ülke Türkiye'ye kredi vermiyor. Varlık fon'unu teminat göstererek, kredi almak için bu fonu oluşturdular. Ne yazık ki, Cumhuriyet değerlerimiz elden teker teker kayıp gidiyor. Sandıklardan ''Hayır '' çıkarsa iç savaşa hazır olun dediler. Şimdi bunlar, bizi bölmüyorlar da ne yapıyorlar.  Biz bölünmek istemiyoruz. Biz bir arada, kırmızı Türk Bayrağımızın altında Cumhuriyet rejiminde bu ülkede kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bizler Atatürk yolundan ve Cumhuriyetten asla vazgeçmeyeceğiz. 16 Nisan'da inanıyorum ki; Biz, İzmir'den Turgutlu'dan doğan güneşle Anadolu'yu aydınlatacağız. Bütün Anadolu, İzmir gibi, Turgutlu gibi, Manisa gibi parıldayacak.  Bizler birlik ve beraberliğimiz için, ülkemizin bölünmemesi için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.'' diyerek sözlerini bitirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.