Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden  “evde bayram var” etkinliği

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden “evde bayram var” etkinliği

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi, “Evlerde Bayram Var’ başlığıyla her gün yayınladığı videolarla 23 Nisan coşkusunu yaşatmayı amaçlıyor.

Sosyal medyada 23 Nisan Bayramı’nı kutlamaya başlayan Derneğin, yayınladığı videolarda her gün bir ilköğretim çocuğu şiirler okuyor, şarkılar söylüyor, 23 Nisan Bayramı’nın önemini anlatıyor. Videolarda, tüm çocuklar, 23 Nisan Perşembe günü saat 12.00'de ellerinde bayraklarla balkon ve pencerelerinde İstiklal Marşı’nı söylemeye çağrılıyor. Bayramın, evde bayraklarla, alkışlarla, kutlanılması için herkese çağrı yapılan videolar, kısa sürede sosyal medyada ses getirdi. Çocukların daveti büyük ilgi görüyor.  

4-351.jpg

100.yıl çok önemli

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nin açılışının ve yeni bir Türk Devleti’nin kurtuluş ve kuruluş tarihinin “100.Yıldönümü” olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: 

“Bu yıl kutlayacağımız 23 Nisan çok anlamlı. Corona salgını  nedeniyle meydanlarda ve eğitim yuvalarında kutlayamayacağımız için böyle bir yöntem geliştirdik. Sanal ortamda evlerde bayram havası oluşturmak istedik. Çocuklarımız bir hafta önce başlattığımız uygulamayla her gün sosyal medyada ellerinde bayrakla 23 Nisan günü saat 12.00’de balkonlara çıkma çağrısı yapıyor, bugünün anlamını anlatıyor. Ayrıca, sosyal medya kurum sayfamızda Atatürk Araştırmacısı Ahmet Gürel’in hazırladığı video, Soprano Pınar Çulha Temizel, Piyanist Evren Kutlay ve Bariton Niyazi Ölmez’in Cumhuriyet çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan şarkısı da büyük beğeni alıyor. Coşku yaratan bu duyurularımızı 23 Nisan’a kadar devam ettireceğiz. Bu anlamlı günde saat 12.00’de hep birlikte balkonlara çıkacağız. Çocuklar ellerine aldıkları balon ve bayraklarla 23 Nisan şarkısını söyleyecek. Bizler de eşlik edeceğiz. Hep birlikte İstiklal Marşı’nı okuyacağız. Çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de bir kez daha sahip çıktığını tüm Türkiye’nin duymasını istiyoruz. Bu etkinlik çocuklara, heyecan ve umut oldu. Çocuklarımız, şenlik havasına bürünen balkonlarda bayramlarını coşkuyla kutlamış olacak.”

104677f4-37c9-44b2-abec-8d9090ef1dde.jpg

Çok sayıda video geldi

Öney, derneğin sosyal medya hesaplarında şu ana kadar onlarca videonun paylaşıldığını ve halen yurt içi ve yurt dışı olmak üzere gönderilen çok sayıda videonun ellerinde olduğunu sözlerine ekledi.

1-843.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum