Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası başlıyor!

Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası başlıyor!

Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası QNB Finansbank ana sponsorluğunda  20-26 Ekim tarihleri arasında TED Spor Kulübü'nde gerçekleşiyor.

Geçmiş yıllarda Caroline Wozniacki, Simona Halep, Agnieszka Radwanska, Andrea Petkovic, Ekaterina Makarova, Angelique Kerber, Karolina Pliskova, Sabine Lisicki gibi birçok yıldız raketi ağırlayan Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası bu sene 21 Ekim’deki ana tablo başlayıp 25 ve 26 Ekim’deki final maçlarıyla sona erecek.

Her sene Cumhuriyet Bayramı haftasına göre planlanan toplam 25 bin dolar ödüllü ITF kapalı kort turnuvası, sahip olduğu güçlü katılımcı listesiyle dikkat çekiyor. Türkiye'nin en prestijli organizasyonlarından biri olan Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvasında, milli sporcularımız Pemra Özgen, Başak Eraydın, Berfu Cengiz, İpek Öz ve Zeynep Sönmez şampiyonluk için iddialı isimler olarak öne çıkıyor.

Turnuvanın basın toplantısı TED Spor Kulübü Tesislerinde TED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz, milli sporcumuz Berfu Cengiz,  2012 Cumhuriyet Kızları şampiyonu Richel Hogenkamp, Başhakem Haluk Torun ve Turnuva Direktörü Melis Yafe’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Amacımız Cumhuriyet Kızları’nda Türk bir oyuncunun şampiyon olması”

TED Spor Kulübü olarak düzenledikleri turnuvalarda devamlılığı sağladıklarına dikkat çeken TED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz, “En fazla uluslararası turnuva düzenleyen kulübümüzü destekleyen Türkiye Tenis Federasyonu’na ve QNB Finansbanka’a teşekkür ediyorum. Amacımız bu turnuvalarda Türk bir oyuncunun finale çıkması ve hatta şampiyon olması… Bu turnuvalarda eskiden hep yabancı başhakemler görev alırken şu an Haluk Torun başhakem olarak bizi temsil edebiliyor, kendisiyle gurur duyuyoruz. Böyle bir turnuvanın başhakemi olmak da şampiyonu olmak kadar zordur.  Genç oyuncularımız bu turnuvada yer alan tecrubeli isimleri izleyerek teniste başarıya ulaşmak için çalışmaktan vazgeçmemeleri gerektiğini görüyor. Türkiye’de bir Türk tenisçisinin ileriye gitmesi için çok sayıda turnuva düzenleniyor. Türk tenisçiler bu turnuvalar sayesinde yabancıların nasıl çalıştığını, nasıl antrenman yaptığını görebiliyor. Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü olarak azimle bu turnuvayı düzenlemeye devam edecek ve Türk bir oyuncunun şampiyonluğunu alkışlayacağız.”

Milli sporcumuz Berfu Cengiz ise şunları söyledi, “Kulübümüzde düzenlenen 19. Cumhuriyet Kızları turnuvasında oynayacağım için çok mutluyum. Umarım benim için güzel maçlar çıkaracağım bir hafta olur. Diğer Türk sporcu arkadaşlarıma da başarılar diliyorum”

Berfu Cengiz’den sonra sözü alan Cumhuriyet Kızları Turnuvası’nın 2012 şampiyonu Richel Hogenkamp “Güzel bir hafta geçirmeyi diliyorum. 2012 burada şampiyon olmuştum ve kariyerime yeni başlamıştım. Yıllar sonra aynı kulüpte aynı insanları görmek çok güzel. Çok güzel organize edilmiş bir turnuva. Bu turnuvanın biz gençlere verdiği şanstan dolayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum, herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.  19. Cumhuriyet Kızları Turnuvası QNB Finansbank, Novıosa Princess Cruıses, Beeo Propropolis, Saka , Çamlıca ve Caviti Meclisi Kilinik sponsorluğunda düzenleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.