Cumhuriyet ve Atatürk Kitapları Sergisi açıldı

Cumhuriyet ve Atatürk Kitapları Sergisi açıldı

Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Kitapları Sergisi” açıldı. 

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ali Cemal Demir, “Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ıncı yılı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete iştigalinin 81’inci sene-i devriyesi dolayısı ile Ege Üniversitesi bünyesinde “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında bir dizi etkinlik düzenleniyor. Bu etkinlikler kapsamında Cumhuriyet dönemi anlatılıp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anılıyor. Biz de Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında sergi açıyoruz. Sergimiz için en özel kaynaklar seçiliyor. Aynı zamanda ikinci katımızda yılın her zamanı ziyaret edebileceğiniz özel Atatürk Kitapları koleksiyonumuz da var. Sergimiz ve kitap koleksiyonumuz öğrencilerimiz ve dışarıdan gelen okuyucularımız için her zaman açık. Bu yıl özel olarak sulu transfer baskı tekniği ile Atatürk’ün Nutuk kitabından kendi birebir el yazması yazılarını çoğalttık. Tüm ziyaretçilerimizi bu özel kaynakların tanıtıldığı sergimize bekliyoruz” dedi.

++ege--kutuphane-ataturk-gunleri-sergi-(6).jpg

Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Vekili Metin Gençay ise, “Her yıl değişik materyallerle öğrencilerimiz ve dışarıdan gelen okuyucularımız için bu sergiyi açıyoruz. Atatürk’ün kitaplara olan düşkünlüğü hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Bu kapsamda bu sergi çok önemli. Her Türk gencinin okumaya teşviki ve Mustafa Kemal’in hayatının, tarihin bilinmesi son derece elzem bir konu. Bir toplum ancak tarihini bilir, okur ve ona sahip çıkarsa yükselebilir. Bizler de bu bilinci oluşturmak için her yıl Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında geleneksel olarak bu sergiyi açıyoruz. Her yıl materyallerimizi genişleterek daha fazla okuyucuya ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.