ÇYDD'den, Bakan Tekin'e suç duyurusu!

ÇYDD'den, Bakan Tekin'e suç duyurusu!

ÇYDD, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 'tarikat ve cemaatlerle protokol' açıklamalarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, (ÇYDD) Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun gerekçesinin ise Tekin'in geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tarikatlarla protokol yapmayı sürdüreceklerine yönelik ifadeleri olduğu belirtildi.

'CUMHURİYET'E YÖNELİK AÇIK BİR SALDIRI'

ÇYDD’nin sosyal medya hesapları üzerinden bugün gerçekleştirilen paylaşımda, "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in tarikat ve cemaatlerle iş birliğine devam edileceğine yönelik ifadelerinin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyet'e yönelik açık bir saldırı niteliği taşıması gerekçesiyle" Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

bakan2023.jpg

'Açıklamaları kabul edilemez nitelikte'

Konuya ilişkin ÇYDD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanı’nın TBMM’de yaptığı tarikatlar ve cemaatler ile iş birliklerinin devam edeceğine yönelik açıklamaları devletin laik ve demokratik niteliğine açık bir saldırı niteliği taşımaktadır. Bununla birlikte; mevcut açıklamaların Anayasa, 430 ve 677 sayılı Devrim Kanunları, Milli Eğitim Temel Kanunu ve Türk Medeni Kanununa aykırı olması ve TCK madde 215 ‘’Suçu ve Suçluyu Övme Suçu’’ kapsamına girmesi gerekçesiyle Anayasa’nın ihlal edildiğinin kabul edilmesidir. Sayın Bakan’ın konuşmasında net bir şekilde ifade edilen tarikat ve cemaatlerle iş birliği yapma kararlılığı; laik ve bilimsel eğitim sistemine karşı bir politikayı ve saldırıyı ortaya koymaktadır. Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Dolayısıyla, Milli Eğitim Bakanı’nın devletin en yüce makamında yaptığı tarikatlar ve cemaatler ile iş birliklerinin devam edeceğine yönelik açıklamaları kabul edilemez niteliktedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.