D-8'in Türkiye temsilcileri buluştu

D-8'in Türkiye temsilcileri buluştu

D-8 Teşkilatı’nın Türkiye temsilcileri yemekte bir araya geldi. D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Isiaka Abdulkadir Imam, “D-8’i daha etkili ve canlı hale getirmek için çaba gösterdim” dedi.

Üye ülkelerin refahını ve huzurunu artırmak amacı taşıyan Gelişen Sekiz Ülke'ye (D-8) üye Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya ve Pakistan’ın büyükelçileri ve medya temsilcileri Ankara’da bir otelde bir araya geldi. D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Isiaka Abdulkadir Imam ve Endonezya Büyükelçisi Amanul Haq’ın davetlisi olarak organizasyona, Türkiye D-8 Delegesi Büyükelçi Esen Altuğ, Bangladesh Büyükelçisi Amanul Haq, Mısır Büyükelçisi Amr el-Hamami, İran Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollahzadeh, Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid, ve medya temsilcileri katıldı.

d8-ulkeleri.jpg

Üye devletlere sektörel işbirliği ve dış ilişkiler çerçevesinde somut sonuçlar sunmak amacı ile son iki yılda önemli başarılar kaydettiğini aktaran D-8 Genel Sekreteri Imam, “D-8 üye devletleri arasındaki ticari ilişkilerini ve örgütün görünürlüğünü artırma gibi iki vizyonu gerçekleşmesini sağlamak için sadece üye devletler için değil aynı zamanda küresel olarak da elimden geleni yaptım. Bu yıl içinde D-8’i daha etkili ve canlı hale getirmek için çaba gösterdim. Genel Sekreter olarak, özel sektörle işbirliği yapmaya yöneldim ve ticaret ve ekonomik kalkınmanın teşviki için D-8 ve özel sektör arasındaki mevcut ortaklığı güçlendirmek için adımlar attım. Özel sektör ve medya ile ilişkilerimizin yürüdüğünü ve meyvelerinin verdiğini memnuniyetle bildirmek isterim” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.