DAVETİYEDE "ATATÜRK" ADINI SAKLADILAR

DAVETİYEDE "ATATÜRK" ADINI SAKLADILAR

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl İzmir’den başlayan Şeb-i Arus töreninin davetiyesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün adı saklandı. Konuyu Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya soran CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Mevlana’nın “Senin dünyaya bakan penceren kirli ise, benim çiçeklerim sana çamur görünür” sözü ile seslendi.

CHP'li Bakan soru önergesinde şu sözlere yer verdi:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıda yazılı sorularımın Anayasa’nın 98 ve TBMM İç Tüzüğü’nün 96. Maddesi gereğince Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim.

Saygılarımla,

Murat BAKAN

  İzmir Milletvekili

 

Tüm dünyayı sözleri ve eserleri ile etkilemiş Mevlana Celaleddin-i Rumi anısına her yıl 17 Aralık’ta Konya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde Şeb-i Arus töreni yapılmaktadır.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölümünün 743. Yılı Şeb-i Arus törenlerinin bu yıl İzmir’den başlayacağı belirtilmiş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da logosunun olduğu bir davetiye basılmıştır.

Söz konusu davetiyede “Sanatsever İzmir’liler gerçek bir Şeb-i Arus, Sema gösterisi ve Tasavvuf dinletisini sunmak amacıyla, 01 Aralık 2016 Saat: 20.30’da M.K.A Karşıyaka Spor Salonunda düzenleyeceğimiz törene Zat-ı Alinizin Katılımından Onur Duyarız.” ifadelerine yer verilmiştir.

Etkinliğin yeri “M.K.A Karşıyaka Spor Salonu” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu yerin adı “Mustafa Kemal Atatürk Karşıaya Spor Salonu”dur. Bu bağlamda;

1 – Söz konusu davetiyede Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın logosu bulunmaktadır. Davetiye hangi Bakanlık yetkilisinin kontrolünden geçerek onaylanmıştır?

2 – “Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu” adlı yerin adını yazarken niçin “M.K.A Karşıyaka Spor Salonunda” şeklinde kısaltılma ihtiyacı hissedilmiştir? Amaç nedir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.