Davutoğlu Ayrılmanın Kendi İsteği Olmadığını Açıkladı

Davutoğlu Ayrılmanın Kendi İsteği Olmadığını Açıkladı

Ahmet Davutoğlu 2. Olağanüstü Kongre'de Genel Başkan seçimlerine bu kadar kısa sürede çıkmanın kendi arzu ettiği bir şey olmadığını söyledi.

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu,  3. genel başkanın seçileceği 2. Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında 'Genel Başkan ve Başbakan' sıfatıyla son kez hitap ederek, "Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerimizin üzerindedir" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından tribünlerden 'Bir Şarkısın Sen' şarkısının sözleri yükseldi.

"VERDİĞİMİZ SÖZÜ NAMUS BİLDİK, AKDİMİZE SADIK KALDIK"

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'de yeni genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'nin açılışında konuştu. Ankara Arena Spor Salonu'ndaki kongrede 'Genel Başkan ve Başbakan' olarak son konuşmasını yapan Davutoğlu, görevi boyunca verdiği sözlere sadık kaldığını belirterek, "Kurucu liderimiz, kurucu genel başkanımız, saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti'ye ikinci genel başkan olduğum kongremizde, 'Bu kongre bir veda kongresi değil, bir vefa kongresidir' demişti. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden bugüne akdimize sadık kaldık. O günden beri ülkemizin ve milletimizin hukukunu, partimizin ve Cumhurbaşkanı'mızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Yoğun bir siyasi mücadele verdik. Daima partimizin, davamızın birliğini gözettik. Son nefesimize kadar da bunu gözetmeye devam edeceğiz. Rabb'imize hamd olsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık. Bu süreçte AK Parti çatısı altındaki dava arkadaşlarımızın birlik ve beraberliğini özenle koruduk" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.