Davutoğlu: Türkiye, İsrail'e jet yakıtı gönderiyor

Davutoğlu: Türkiye, İsrail'e jet yakıtı gönderiyor

Saadet Meclis Grup toplantısında konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İsrail ordusu tarafından kullanılan termal içliklerin Türkiye'den temin edildiği iddiasına da değindi.

Gelecek Partisi'nin milletvekillerinin Saadet Partisi'ne geçmesiyle kurulan SAADET Meclis Grubu'nda haftalık grup toplantısı gerçekleşti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yerine vekaleten Grup Başkanvekili Bülent Kaya konuştu. Kürsüye daha sonra Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu geldi.

t24'ün aktardığına göre Davutoğlu konuşması esnasında kamuoyunda gündem olan İsrail ordusuna termal içliklerin Türkiye'den gittiği iddiasına da değindi. Davutoğlu, "Türkiye'den İsrail'e hiçbir gemi gitmiyor' diyemiyorlar. Bir kelime oyunu üzerinden savunmaya geçmeye çalışıyorlar" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"Bu videoyu da dikkatlice izleyin. Bu video aynı zamanda bir utanç tablosunu yansıtmakla kalmıyor, bir milletin nasıl susturulduğunu da gösteriyor. Bu Türkiye'den İsrail'e giden, birçoğu da İsrail ordusu tarafından kullanılan malzemelerin İsrail tarafından teşhir edilmesinin videosu. Yüz kızartıcı bir video. Bu çekilebilenler. Şu ana kadar İsrail'e 7 Ekim'den bu yana giden Türk gemisinin sayısı 350'yi geçti. Bu gemilerin kimlikleri tek tek çıkarıldığında birçoğunun AK Parti'yle iktidarla doğrudan ilişkili iş adamları olduğu ortaya çıkıyor.

Bu video üzerine İletişim Başkanlığı, alelacele dezenformasyon birimi üzerinden, bu videoda made in Turkey yazıyormuş orada, o yüzden daha önce çekilmiş bir videoymuş. Bir kelime üzerine söyleniyor bu. Şunu çıkıp diyemiyorlar; "Türkiye'den İsrail'e hiçbir gemi gitmiyor" diyemiyorlar. Bir kelime oyunu üzerinden savunmaya geçmeye çalışıyorlar.

Ama bütün dünya, İsrail televizyonları her gün Türkiye'den İsrail'e giden bu ekipmanları, gıdaları, demir-çeliği gösteriyor. Şu anda İsrail'in demir-çelik ihtiyacının 3'te 1'i Türkiye'den gidiyor. Jet yakıtları Türkiye'den gidiyor. Gıda Türkiye'den gidiyor. Böylesi bir ikiyüzlü politika görülmedi.

İletişim Başkanlığı'nın propaganda taktikleriyle bunlar bir müddet gözardı edilmeye çalışılabilir, karartılabilir ama emin olun Boraltan Köprüsü nasıl unutulmadıysa, Cezayir'e karşı o vicdansız politika nasıl zamanla Türkiye'yi özür dilemek zorunda bırakmışsa şu görüntülerde gelecek nesiller özellikle Gazzeli çocuklar tarafından hatırlanacak. Ama bunlar hatırlandığı gibi Türkiye'de 85 milyonun Gazzeli çocuklar için yüreğinin çarptığı da hatırlanacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.