Davutoğlu'nun Görmediği TOKİ Hayata Geçmeyecek

Davutoğlu'nun Görmediği TOKİ Hayata Geçmeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara Ticare Odası'nın (ATO) sahip olduğu Congresium'da düzenlenen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda TOKİ konutlarına dair konuşarak, TOKİ'lerin çalışma gösterdiği alanlarda net talimat verdiğini söyleyerek, kendisinin görmediği binaların hayata geçirilmeyeceğini söyledi. Davutoğlu ayrıca şehirlerin özgünlüğünü bozacak şekilde, hiç bir binanın hayata geçemeyeceğini ifade etti.

Bütün şehirlerle gurur duyduğunu söyleyen Başbakan, şehirlerin biblo gibi korunacağını söyleyerek, gelişen şehirlerin ihtiyaçlarının karşılanacağının altını çizdi. İnsan ruhunu sıkıntıya sokan binaları tahayyül edemeyeceğini söyleye Davutoğlu, TOKİ başkanına hitaben görevin, şehrin işlevsel yönü ve estetik özelliklerini tahkim etmek olduğunu söyledi.

Belediyecilik anlayışlarında odağın şehir ve insan olduğunu söyleyen Davutoğlu, AK Parti'nin sahip olduğu anlayışın her şehrin insanı, kültürü, tarihi ve sosyolojine uygun olarak hizmet üretmek olarak özetledi. Başbakan hizmet noktasında şehirleri üçe ayırdıklarını söyleyerek birinci kesmin tarih dokusuyla öne çıkan kesim olduğunu, ikinci kesmin tarihi özelliğini korumasının yanında hızla büyüme özelliğine sahip olduğunu söyleyerek son ve üçüncü kesimin ise metropol şehirler olduğunu ifade etti.

Davutoğlu ayrıca Doğu ve Güneydoğu'daki bölgelere yaptığı ziyaretlere belediye başkanlarından bilgilendirme aldığını aktararak, Mardin, Van ve Manisa gibi şehirlerin tarihi dokularının korunması yönünde talimat verdiğini aktardı.

Bütün şehirlerle gurur duyuyoruz dedi

TOKİ'nin girdiği her şehrin kendine has dokusunun korunacağını söyleyen Başbakan, İstanbul'da da tarihi doku ve çevre dokusuna aykırı olan hiçbir yapılanmaya izin verilmeyeceğini altını çizdi. Dikey mimari yerine İstanbul'un dokusuna uygun dikey mimariyi yaşatacaklarını söyleyen Başbakan, konuşmasının sık sık sloganlarla kesilmesinin üzerine, bütün şehirlerle gurur duyduklarını söyleyerek, bütün şehirlerin biblo gibi korunacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.