Dayak Yememiş!

Dayak Yememiş!

Arif Çayan yazdı...

Önceki gün Aydın’da Millet İttifakı olarak CHP ve İyi Parti Genel Başkanlarının katıldığı bir miting düzenlendi. Fotoğraflara baktığınızda gerçekten miting gibi miting olduğunu anlamamak için zeka problemi veya kıskançlık damarınızın olması lazım.

whatsapp-image-2019-03-11-at-13.40.50.jpeg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  ittifak çerçevesinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak mevcut başkan Özlem Çerçioğlu’nda mutabık kaldılar.

Sonuçta her iki partinin genel başkanı da, adaylarına destek olmak için birlikte mitingi alanına geldiler ve Aydınlılara seslendiler.

Miting alanındaki kabalığın gökyüzünden çekilen fotoğrafları ajansların fotoğraf servislerine düştüğünde, Aydın’ın siyasi sonucuna dair işaretleri de içinden çıkıyordu.

00000.jpg

Bir araştırma şirketi başkanı, siyaset iletişim uzmanı kişi, yazar, yorumcu vs. kişi, 1140 kişi üzerinden anket yapmış, nerede ve nasıl yaptığını sadece kendisi biliyor doğal olarak, sonuçlarını da twitlemiş.

Özlem Çerçioğlu 57.1

Mustafa Yavaş 40.0

Diğer Adaylar 2.9

Aydın’ın nüfusu belli. Aydın’da yaşanan daha önceki seçim sonuçlarının da istatistikleri belli. Önceki gün CHP ve İyi Parti’nin ortaklaşa düzenlediği ilk Millet İttifakı mitinginin fotoğrafları da belli.

Araştırma şirketi, bence bu mitingden anket yapma işini, sonuç açıklama işini bir daha düşünsün ve yapsın.

0000-002.jpg

Aydın’ın mitingiyle, bu anket sonuçlarını karşılaştıran matematik uzmanları, istatistik bilimcileri sayıların pozitif bilim sonucu olmadığını ilan edebilirler.

Hatta miting fotoğraflarına bakıp derler ki, bu anketin sonuçlarını ortaya veri olarak koyana, ‘ Ya sayı saymayı bilmiyor ya da dayak yememiş’

00-007.jpg

Araştırma şirketi kuracak kadar zekâsı, siyaset iletişim uzmanı olacak kadar bilgili, yazar ve yorumcu kişinin, sayı saymayı bilmediğini düşünemiyorum.

Geriye tek seçenek kalıyor, ‘Dayak yememiş’!

whatsapp-image-2019-03-11-at-13.40.00-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.