DELİCAN; ANNELERİN GÜNÜNÜ ZÜBEYDE ANA'NIN HUZURUNDAN KUTLADI

DELİCAN; ANNELERİN GÜNÜNÜ ZÜBEYDE ANA'NIN HUZURUNDAN KUTLADI

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; ' Anneler Günü ' mesajını yüce Önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabri başından kutladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; ' Anneler Günü ' mesajını yüce Önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabri başından kutladı. Ziyareti sırasında, İzmir'i ve Türkiye'yi yasa boğan Anneler günü gezi kazası haberini aldığını belirten Başkan Delican; "Acımız büyük ve tarifsiz. Bu hayata gözlerini yuman her anne, gerçek dünyamızın, cennetin ışığı olacaktır." diyerek duygularını ifade etti.

Zübeyde Hanım'ın kabri başında aldığı Muğla'daki kaza haberiyle birlikte çok sarsıldığını ifade eden Delican; "Anneler günü, bu matemin acılı gölgesinde hepimiz için çok buruk geçiyor biliyorum. Anneler Günü gezisi için yola; evlatları ve dostlarıyla güle oynaya çıkan annelerimizin, vatandaşlarımızın katliam gibi bir kazada can vermeleri büyük acı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına sabır diliyorum. Şifa dualarım,  yaralanan hemşerilerimle..."

unnamed-(2)-159.jpg

Açıklamasında; annelerin 'dünümüz, bugünümüz ve yarınımız' olduğunu vurgulayan Başkan Delican; geçtiğimiz günlerde Zübeyde Hanım'a yapılan sözlü saldırıları da kınadığını belirterek, "Tarihimiz; öyle yürekli ve bilge, öyle kahraman annelerimizin, kadınlarımızın omuzlarında yükselmiştir ki. O omuzlara basıp varlık göstermeye çalışmak; emeklerini, onurlarını çiğnemek, kişiliklerine hakaret etmek hadsizlikten öte ahlaksızlıktır." sözleriyle tepkisini gösterdi.

Ona uzatılan dil...

"Zübeyde Ana'ya uzatılan dil; bu ülkenin şanlı tarihine, milli onuruna ve Cumhuriyet'e uzanmıştır." diyen Delican; "Bu menfur saldırılara müsamaha göstermemiz söz konusu dahi olamaz. Kendini bilmez, haddini bilmez bu çirkin ithamlar; sahiplerini tarihe kara bir leke olarak düşürmekten öteye geçemeyecektir. " diye konuştu.

Başkan Bülent Delican; açıklamasını şöyle sürdürdü; "Tarihimiz onların kahramanlıkları, gözü peklikleri ile bu denli güçlü ve sarsılmazdır. Bu dünya da gerçek dünya da annelerimizin eseri, onların emeklerinin yarattığı dünyadır. Onların bilgeliği ve cefakarlığını tartışmak olmaz. Bu toprakların vatan oluşuna da Zübeyde Hanım'ın dünyaya getirdiği Mustafa'nın kahramanlıkları damgasını vurmuştur. Ki o Mustafa; Yüce bir önder, olağanüstü bir stratejist olarak, dünyayı dize getirmiş; Türkiye Cumhuriyetini kurmuş, geleceğimizin aydınlığı için pek çok yeniliğe imza atmıştır. "

unnamed-241.jpg

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; nice kahramanları, yiğitleri, vatanına, milletine bağlı nice evladı dünyaya getiren annelerimizin gücünün; en doğal ve en erişilmez güç olduğuna dikkat çektiği açıklamasında şunları kaydetti; "Onların sabrı sabrımız, hoşgörüsü hoşgörümüz, üretme ve çoğaltma becerileri becerimiz olsa; dünya üzerinde hiçbir ana ağlamazdı. Emeklerinin karşılığını ölçüp biçmek imkânsız olan bu değerli varlıklarımız; hayatın her alanında izi olanlardır. Toprağı işleyen analarımız, evinde ocağının tütmesi için sebatını ailesinden esirgemeyen analarımız, atölyelerde, fabrikalarda, okullarda alın teri döken analarımız... Her birinin emekleri önünde hürmetle, saygıyla eğiliyorum."

Onların huzuru, memleketin huzurudur...

"Annelerimizin mutluluğu, huzuru; ailemizin, sokağımızın, şehrimizin, memleketimizin, dünyanın mutluluğu ve huzurudur." diyen Başkan Delican; şunları söyledi; "Mücadelemiz 'annelerimizin' ağlamadığı, güven ve huzur içinde çocuklarını büyütecekleri bir Türkiye'nin inşası içindir. Bu yoldaki en büyük itici gücümüz de onların emekleri ve dualarıdır. Onlar ki; merhamet, vicdan ve karşılıksız sevgi gibi insani tüm ulvi meziyetleri doğasında taşıyanlardır. Annelerimiz ve anne olamasa da tüm kadınlarımız; gerçek gücün ve fedakârlığın timsalidir. Arzumuz ve çabamız; annelerin gözyaşı dökmediği, emeğinin karşılığını aldığı, çocuklarını güven ve inançla yarına hazırlayabildiği bir ülke yaratmak içindir. Zübeyde Ana'mızın huzurunda; bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin ellerinden saygı ve sevgi ile öpüyorum; gazi ve şehitlerimizin annelerini minnetle selamlıyorum. Hakka kavuşan annelerimize Allah'tan rahmet diliyorum."...

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.