DELİCAN: "İLHAM KAYNAĞIMIZ; TARİHİMİZDİR"

DELİCAN: "İLHAM KAYNAĞIMIZ; TARİHİMİZDİR"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

" Tarihimizin en görkemli istiklal mücadelesini; 30 Ağustos 1922'de zafere dönüştüren atalarımızın; bizlere bıraktığı yüce miras;  hürriyet ve vatan aşkı; demokrasi ve güçlü Türkiye hedefidir. İstiklalimize ve istikbalimize kasteden, bugün de yarın da aynı milli şuurla karşılığını alacaktır." sözleriyle başladığı mesajını şöyle sürdürdü;

"Bir milletin kaderi; bu toprakların vatan oluşu ancak bu kadar büyük bir kahramanlık destanı yazılarak yaratılabilirdi. zorluk ve yokluk tanımayan istiklal mücadelemizi zafere ve Cumhuriyete erdiren bu çelikten irade,  esarete karşı gösterilen bu izzetli direniş; yolumuzu aydınlatan ışık olmaya devam etmektedir. Bu varlığını sürdürme ve bağımsızlık savaşı; 30 Ağustos 1922'de meydanı, bayrağımızın al rengine boyama pahasına, bizi esir etmek, parçalamak ve yok etmek isteyenleri çaresiz bırakmıştır.  Biz biliyoruz ki; geçmişini bilmeyen, bugününe ve geleceğine sahip çıkamaz. Bugün de; yarın da içerde ve dışarıda birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan hiç bir şer odağı;  ne terör örgütleri ne de cinayet çeteleri istediklerini alamayacak; bu milletin  ülkesine ve birliğine sahip çıkma şuuru, her birinin kirli emelini gerçekleştirmesine engel olacaktır.

Biz bu büyük zaferleri yol gösterici kabul ettik. Vizyonumuzu,   ufuk çizgimizi de  2023, 2053 ve 2071 olarak ortaya koyuyoruz. 'Durmak yok, yola devam' derken de, ' kutlu yürüyüşümüze milletimizle birlikte devam etmek için canla başla çalışırken de hedefimiz; Cumhuriyet kazanımlarına, tarihimizin en yürekli adımlarını atan ecdadımızın başarılarına sahip çıkmak ve ileriye taşımaktır.

İstiklal mücadelesinin önderi; Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in " Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne, en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. " sözleri de, gerçek gücümüzün ve ilham kaynaklarımızın tarihimizde var olduğunu ortaya koymaktadır. Hedefimiz, onların kurduklarını sağlamlaştırmak, namerde asla boyun eğmeyecek güce erişerek; kalkınma, huzur ve güven ortamının oluşturulmasıdır.  Milletimizle el ele, gönül gönüle, onların teveccüh ve destekleri ile Güçlü Türkiye'nin tesisi için  büyük adımlar atabilmenin formülü; yine tarihimizin altın sayfalarında tüm heybeti ile durmaktadır. Bu aziz millet; o gün esarete boyun eğmemişse, bize düşen de onların canı pahasına hayat verdiği değerleri, sadece korumak değil, güçlü kılmaktır...

Bu inanç ve kararlılıkla; bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.