Delican; "Nezahat Onbaşı'ların yaptığını..."

Delican; "Nezahat Onbaşı'ların yaptığını..."

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde seçilme yaşının 18'e indirilmesini eleştirenlere tarihi bir örnekle karşılık verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde seçilme yaşının 18'e indirilmesini eleştirenlere tarihi bir örnekle karşılık verdi.  Henüz 10 yaşlarındayken, İnönü Muharebeleri ve ardından Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan Nezahat Onbaşı'nın öyküsünü hatırlatan Başkan Delican;  " Bu ülkenin çocukları; gerektiğinde canını ortaya koyacak kadar vatanseverdir. O gün, o yaşlarda cepheye gitmişlerse, bugün de 18 yaşında milletin vekili olarak Meclis'te yer almaya hakları vardır." diye konuştu.

Bilsinler ki; O ecdadın torunları...

Açıklamasında; Milli mücadele yıllarının kadın kahramanlarını sıralayarak, vatanın cefakar, yılmayan kadınların gücüyle bugüne geldiğini belirtti. Cephaneyi battaniyeye sarıp, donarak şehit düşen Şerife Bacı'ların, Nene Hatun'ların yazdığı tarihe, hakaret ettirmeyeceklerini söyleyen Başkan Delican; Dünyanın; dahili ve harici düşmanın, tarih boyu sönecek sandığı bağımsızlık ve demokrasi ateşinin, bu topraklarda hiçbir zaman son bulmadığını, bulmayacağını vurguladı.
 
Bülent Delican; açıklamasını şöyle sürdürdü; " Hollanda krizi bizi bir kez daha bu değerlerimize yaklaştırdı. Demokrasinin sadece adının geçtiği bir korsan devletin ne denli ileri gidebileceğine şahit olduk. Hunharca ortaya koydukları davranış ve söylemler gösterdi ki; Hollanda, tarihini tekerrür etmekte. Korsanlıktan; Türk düşmanlığına uzanan olayları, soykırımlara karışan tarihlerini hortlatarak, aslında ne olduklarını ortaya koydular. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'mız Fatma Betül Sayan İzmir'deydi. yaşadıklarını hemşerilerimizle paylaştı. Dirayetli duruşundan bir an ödün vermeyen Sayın Bakanımızın yaşadıkları, oradaki vatandaşlarımıza yapılanların karşılığı elbette verilecektir. 16 Nisan'da kurulacak sandıktan yanıtlarını alacaklar."  
 
Bu toprakları vatan yaparken tarih yazan çocuklar, gençler ve kadınlar; bu vatanın daha güçlü yarınları için de akıllarını, görüşlerini harekete geçirebilirler. Biz, onların dinamizmi ve hayallerinin önümüzü açacağına inanıyoruz. Biz gerçek bir demokrasi ile yolumuza devam etmekte ve bunu yaparken de milli onurumuza, tarihimize hakaret edilmesine izin vermemekte kararlıyız" 
 
Gençlerimize güveniyoruz

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; hayır cephesinin yalan yanlış iddialarla sürekli gündemde tuttuğu 18 yaş meselesine de değindiği açıklamasında; " Diyorlar ki; 18 yaşında vekil olur mu? Olur. 10 yaşındaki Nezahat Onbaşı'ların yazdığı bir tarihi olanın, medeniyet yolunda  gençlerle birlikte yürümesi asıl olması gerekendir. Nezahat Onbaşı bunun en çarpıcı örneğidir. Türk ordusunun Yunanlara karşı ilk defa yenilgi aldığı cephelerden biri olan Gediz Cephesi’nde geri çekilmeye başlayan yorgun askerleri; "Ben babamın yanına ölmeye gidiyorum, siz nereye gidiyorsunuz?" diyerek geri döndüren; büyük zafere kadar da 70. Alayın Komutanı Hafız Halit'le omuz omuza pek çok cephede savaşan Nezahat Onbaşı, 18 yaşına geldiğinde vekil de olamaz mıydı? Alası olurdu hem de." diye konuştu.
 
Delican; 2013 yılında Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in gecikme için özür dileyerek Nezahat Baysel’in torunu Şebnem Üçok'un kızı Gizem Ünaldı'ya 95 bin 262'inci İstiklal Madalyası’nı taktığını hatırlatarak; şunları söyledi; " O gün kahraman büyük annesine geciken madalyasını teslim ettik. Bugün de o ecdadın torunlarının  18 yaşında Meclis'e girmesinin önünü açmaya çalışıyoruz. Bizler; devlet yönetiminin gençlerle çok daha akılcı ve kalıcı hamleler yapacağına inanıyoruz. Buna hayır demek, tarihe de hayır demektir." Bugün; ehliyet alan, oy kullanan, askere giden, hatta evlenen gençlerin eğitimlerine devam ederken; ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak mevkilerde olmalarının hiçbir engeli olmadığına dikkat çeken Başkan Bülent Delican; sözlerine şöyle devam etti;
 
Onlar da tarih yazacaklar...

"Türkiye'de bugün 18-25 yaş arasında 9 milyon gencimiz var. Pırıl pırıl beyinlerimiz, enerji ve becerileri ile hali hazırda bilimden, kültür ve sanata pek çok alanda büyük başarılara imza atan gençlerimiz var. Onların; büyüyen ve gelişen Türkiye'ye dair sözleri de var. Biz; onların seçilme hakları ile birlikte; sözlerinin de yapacakları yasaların da büyük bir değer olacağını söylüyoruz. Tarihte izleri olsun istiyoruz." Savaşçı gençler mi istiyorsunuz, bilime inanan mı? diyerek, bu konuda suyu bulandırmak isteyenler bilsin ki, gençliğimiz kolay lokma değil. Biz okuyan, öğrenen ve öğrendiklerini bu memleketin gelişmesi için harekete geçiren bir genç nesil istiyoruz. Gerektiğinde de hepimiz gibi, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan mücadele edecek bir nesil. Hiç suyu bulandırmaya çalışmasınlar. Biz; gençliğimizin önünü açmak, başarılarını artırmak ve temsillerini sağlamak için Evet diyeceğiz." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.