Delican'dan Foça'da Başkanlık Sistemi Mesajı

Delican'dan Foça'da Başkanlık Sistemi Mesajı

Delican, 2019 yılında hem Büyükşehirin hem de Foça’nın AK hizmetle buluşacağına gönülden inandığını ifade etti.

Ramazan ayı boyunca İzmir teşkilatının yönetim kademeleriyle buluşmayı hedefleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ara vermeden bu düşüncesini gerçekleştiriyor. Her gün bir ilçeye ziyarette bulunan Başkan Delican; partisinin ana kademe yöneticileri, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve mahalle başkanlarıyla buluşuyor. Ziyaretlerin bir yenisini de dün Foça’ya gerçekleştiren Delican, ilgi ve katılımın yoğun olduğu iftar programında konuştu.

Üye girişleri ilgili çalışmalar hakkında teşkilata bilgi veren Başkan Delican, revizyon işlemlerinin bir an önce bitmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Delican ayrıca; “CHP’li belediyenin duruşu ve hizmetleri ortada. Vatandaşlarımız memnun değil. Ancak inanıyorum ki, 2019 yerel seçimlerinde hem Büyükşehir hem de Foça bizim olacak ve İzmirliler hizmetle tanışacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. O yüzden çok çalışacağız. İmkansız diye bir şey yok. Bunun en büyük örneği Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Belediye başkanı olduktan sonra önüne binlerce engel koydular, hapse attılar, ancak Cumhurbaşkanımız yılmadı ve çok çalıştı. Partimizi kurdu, sonra başbakan daha sonrada Cumhurbaşkanı oldu. Bu bize en güzel örnek. Demek ki yılmadan çalışırsak aşamayacağımız hiçbir engel yok” dedi.

“Başkanlık Sistemi ülkemizin önünü açacak”

Konuşmasında Başkanlık Sistemi hakkında da bilgiler veren Delican; “Bakın şu an verimli olarak işlemeyen bir parlamento var. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Başkanlık Sistemine geçersek ülkemizin önü açılacak. Tam anlamıyla rayına oturan bir parlamentomuz olacak. Bu da bizi daha güçlü hale getirecek. İşte bizler bunu tek tek, tane tane milletimize anlatmalıyız. Şu an muhalefet tarafından yapılmaya çalışılan bir algı operasyonu var. Biz bunu kırmalı, gerçekleri anlatmalıyız” şeklinde konuştu.

Terörle mücadele konusuna da değinen Başkan Bülent Delican; “Doğu ve Güneydoğu’da hainlere karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımız dik bir duruşla bu hainlerine üzerine gidiyor. Biz tarihe ders vermiş bir milletiz. Olmaz denileni oldurmuş ve burayı kanımızla, canımızla vatan edinmişiz. En kötü zamanımızda ortaya bir lider çıkmış. Atatürk liderliğinde bu millet imkansızı başarmış. Şu bir gerçek ki Atatürk’ten Cumhurbaşkanımıza kadar bir duraklama yaşandı. Lider çıkaramadık çünkü. Ancak bundan 14, 15 sene önce bu ülkenin derdiyle dertlenen, üzüntüsüyle üzülen bir lider çıktı karşımızı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kendini, ailesini, sağlığını bir yana bıraktı, vatan için millet için aralıksız bir şekilde çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. Milletimiz de hep bir lider bekliyordu, o liderine kavuşunca da arkasından yürümeye başladı ve yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı yaptı. Milletimiz liderini buldu” ifadelerini kullandı.

“Kırmızı olan yerleri sarıya çevireceğiz”

Konuşmasında 7 Haziran seçimlerine de değinen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, teşkilata önemli mesajlar verdi. 7 Haziran’daki koalisyon sürecinde yaşananların bir daha tekrar etmemesine vurgu yapan Başkan Delican; “Biliyorsunuz 7 Haziran seçimlerinde çıkan sonuçla devleti başsız bırakmamak için koalisyon çalışmaları yaptık. Ancak muhalefet liderleri yanaşmadı. Birisi direk erken seçim derken, diğeri de madde madde şartlar sundu. Sonuç olarak gittiğimiz 1 Kasım erken seçimlerinde de milletimiz teveccüh göstererek bizi yüzde 49,5 ile tekrar başa getirdi. İşte şimdi bizde 2019 seçimlerinde kırmızı olan yerleri sarıya çevireceğiz. Bunu çok çalışarak yapacağız. Ayrıca, her gittiğim ilçede yasakladığım gibi burada da küslüğü, dargınlığı, kırgınlığı yasaklıyorum. Biz büyük bir aileyiz, aile içinde dargınlık, kırgınlık olmaz” şeklinde konuştu.

İzmirli bir Başkanımız var diyerek sözlerine devam eden Başkan Delican; “Bakın, yıldırım hızıyla sorun çözen, proje üreten İzmirli bir Başbakanımız var. Bu bizim için büyük bir şans. İzmir’i çok iyi tanıyan, her yerini karış karış bilen, tüm sorunlarıyla ilgilenen bir Başbakan. Biz de bunu iyi değerlendirmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın arkalarında durmalı onlara destek çıkmalıyız. Çok çalışmalı ve Atatürk’ün de dediği, istediği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmalıyız” dedi.

Terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerine rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyen Başkan Delican, “Şehitlerimizin aileleriyle hep bir aradayız. Şehitlerimizin emanetlerini asla yalnız bırakmadık, bırakmıyoruz ve Allahın izniyle de bırakmayacağız. Şehit ailelerimizle sürekli görüşüyor, onlarla iftar, sahur yapıyoruz. O zamanki gözlerindeki mutluluğu görmeniz gerekiyor. Acılarının hafiflediğiniz inanın yüreğimizde hissediyoruz. Bu yüzden teşkilatımız hiçbir zaman şehit ve gazi ailelerimizi yalnız bırakmasın. Daima yanlarında olsun. İnşallah yakın zamanda da terör belasından ülkemizi kurtaracak ve büyümemize daha hızlı bir şekilde devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.