DEM Parti'den CHP'ye iade-i ziyaret

DEM Parti'den CHP'ye iade-i ziyaret

DEM Parti Eş Genel Başkanları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulundu.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulundu.

CHP lideri Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ile Gökan Zeybek eşlik etti. Görüşme sonrası bir basın açıklaması yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İki parti arasında sürdürülen iletişimin ilk adımlarıdır. Türkiye'nin çok önemli meseleleri konusunda görüş alışverişini sürdüreceğiz" dedi.

82908.jpg

Tülay Hatimoğulları ise "Yerel seçimleri aynı zamanda kentin iç dinamikleri üzerinden değerlendirmek zorundayız" Bizler işbirlikleri konusunda yol ve yöntemler nasıl olur ve olmazla ilgili derinlemesine olmasa da bir görüşmeyi gerçekleştirmiş olduk" diye konuştu.

Özel: 'Kamuoyunun önünde açıkça sürdüreceğiz'

Özel şunları söyledi:

"Bugünkü ziyaret bir nezaket ziyareti olmakla birlikte. İki parti arasında, partilerin genel merkezleri düzeyinde sürdürülen iletişimin ilk adımlarıdır. Bundan sonraki süreçte de Meclis’te en çok sandalyesi bulunan üçüncü parti olan DEM Parti ile ilişkilerimizi kamuoyunun önünde açıkça sürdürmeyi, karşılıklı ziyaretleri yapmayı ve Türkiye’nin çok önemli meseleleri konusunda görüş alışverişinde bulunmayı sürdüreceğiz."

'Kayyum siyasetini kesin ve net bir dille reddediyoruz'

"Tabi ki bugünkü toplantının gündemi yerel seçimlerden bağımsız değildi. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Cumhuriyet’i kurmuş ve çok partili demokrasiyi getirmekle övünen bir siyasi partinin genel başkanı olarak bazı seçmenlerin kendilerine yerel yönetici seçebildiği, bazılarının yerel yöneticilerini seçemediği; seçseler dahi yönetmelerine izin verilmediği bir ülkeyi kabul etmemiz mümkün değildir. O yüzden bu kayyum siyasetini bir kez daha kesin ve net bir dille reddediyoruz. Bu ülkenin 81 ilinde, bu ülkenin bini aşkın ilçesinde, bu ülkede her seçmen kendisini kimin yöneteceğini seçebilmeli ve seçtikleri kişiler kendilerini yönetmeye devam etmedirler. Bunun yanı sıra elbette ülke büyük bir anayasa krizi yaşamaktadır."

DEM Parti'den Özgür Özel görüşmesi yorumu: DEM Parti'nin kritik rolünün farkında

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Aralık’ta DEM Parti’yi ziyaret ederek Eş Genel Başkanlarla bir görüşme gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Çok verimli ve yapıcı görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de diyaloğumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek. Biz bu diyaloğun ve görüşmelerin Türkiye demokrasisine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. (Kısa Dalga)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.