Demokrat Gazetecilerden Gazilere saldırıya tepki

Demokrat Gazetecilerden Gazilere saldırıya tepki

Demokrat Gazetecilerden Gazilerin uğradığı saldırıya sert tepki

Ankara’da Gazilerin uğradığı saldırıyı kınamak amacıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve yönetimini ziyaret eden Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, “Gaziler baştacımızdır.  Gazilerimize saldıran mahlukların hukuk çerçevesinde en ağır cezaya çarptırılacaklarına inanıyor, yaşanan hadisede tepkimizi ortaya koyuyoruz” dedi. Başkan Ümit Taydaş’ta cereyan eden olayın ve Sabah Gazetesi Yazarı Engin Ardıç’ın kaleme aldığı “Çakma Gaziler” yazısının Gazileri derinden üzdüğünü belirterek infiale sebebiyet verdiğini belirtti.


ÖZEN; “GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI BAŞTACIMIZDIR”


Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ve Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Aydın’la, Seyfettin Ayakyay  Ankara’da Gaziler ve ailelerinin uğradığı saldırı olayında tepkilerini göstermek amacıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve yönetimini ziyaret etti.

 

Gerçekleşen ziyarette “Gaziler ve Şehit Yakınları bizim baştacımız ve göz nurumuzdur” diyen Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen, “Özellikle bu süreçte ülke olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin birlik ve beraberliğe ihtiyacımız varken vatanın bölünmez bütünlüğü ve güçlü ülke Türkiye için el ele vermemiz gerekirken Ankara’da bir hadise yaşandı ve iki Gazi yolda aileleriyle birlikte seyir halde giderken arkadan gelen gözleri dönmüş mahluklar tarafından arabaları bir benzin istasyonunda zorla durduruldu ve acımasızca kendilerine tekme tokat girişildi. İnsanlıktan nasibini almamış bu mahlukların hukuk karşısında gereken en ağır cezayı ve yaptırımı alacaklarına inanıyorum. Tabi ki her zaman olduğu gibi bu konuda da yargıya güveniyor ve hukuka inanıyoruz. Türkiye bir hukuk, demokrasi ve Cumhuriyet devletidir” dedi.


Türkiye’nin terörle kararlı bir şekilde mücadele ettiğini ve bu mücadelede vatan savunması yolunda Şehitlerin ve Gazilerin olduğunu belirten Özen, “Öncelikle Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olan Gazilerimize en kısa zamanda acil şifalar, hayati tehlikeyi atlatarak yaşamlarına devam eden Gazilerimize ise sağlık ve başarılar temenni ediyorum. Şu anda 2017 torba yasa kapsamında önemli bir adım atıldı ve mezuniyet şartı aranmaksızın Memur olma ve Yardımcı Hizmetler sınıfından Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçme şansı yaratıldı. Bu nedenle öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve devlet yetkililerine bu imkanı yarattıkları için bir basın meslek kuruluşu başkanı olarak teşekkür ediyor, aynı imkanın Şehit yakınları için de oluşturulmasını ve maddenin bu anlamda genişletilmesini bize konunun muhatapları tarafından iletilen talepler doğrultusunda yetkililerden arzediyorum” şeklinde konuştu.
 

BAŞKAN TAYDAŞ VE YÖNETİMİNİ KUTLUYORUM
 

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve arkadaşlarının çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydeden Özen, “Ümit Taydaş Başkanımızı ve dernek çatısı altında bulunan Gazilerimizi, Şehit Yakınlarımızı dik ve onurlu duruşları, faaliyetlere imza atmaları ve ülke meselelerinde gösterdikleri milli hassasiyetlerinden ayrıca kutluyor, takdir ediyorum. Yapmış oldukları bu çalışmalarla göz kamaştırdıklarını da ifade etmek istiyor, Ümit Taydaş Başkanımıza, Gazilerimize ve Şehit Yakınlarımıza bizi bugün dernek bürolarında konuk ettikleri için Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulumuz ve Üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.


Özen ayrıca konuşmasında Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri dernek bürosunun Şehzadeler Belediyesi tarafından da restore edilerek yeni ve Türk tarihini yansıtan görünümüyle de dikkat çekici olduğunu kaydederek Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik’e gösterdiği duyarlılık ve hassasiyetten dolayı teşekkür etti.
 

GAZİLERDEN ENGİN ARDIÇ’A TEPKİ


Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen ve dernek yöneticilerine gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür eden Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, “Ülke olarak hassas bir dönemden geçiyoruz. Sadece Ankara’da yaşanan hadise değil aynı zamanda Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Engin Ardıç’ın “Çakma Gaziler” adlı yazısı da bizi derinden üzmüştür. Bu yazı Gaziler içerisinde çok büyük bir infiale sebep oldu. Ne demek çakma Gazi? Böyle bir tabir kabul edilebilir mi? Gazilerin hepsi vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru, geleceği ve refahı için hayatlarından vazgeçmeyi göze almış onurlu kişilerdir. Terörle mücadele edilen özellikle bu süreçte, her gün Şehit verdiğimiz bu günlerde bu tür yazılar bizleri fazlasıyla üzmüş ve sıkıntıya sokmuştur. Biz köşe yazarlarından, yazılı ve görsel basından Şehit yakınlarımızın ve Gazilerimizin yanlarında olmasını bekliyoruz” dedi.

 


Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin FETÖ, PKK, PYD, YPG ve diğer terör örgütleriyle büyük bir mücadele içerisinde olduğunu kaydeden Başkan Taydaş, “yurdumuzun değişik bölgelerinde ve Suriye’de operasyonlar devam ediyor, Irak’ta ki gelişmeler hepimizin malumu, terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerimiz takdire şayan bir mücadele veriyor. Böyle bir ortamda Devletimizin bölünmez bütünlüğü için birlikte hareket etmemizin tam zamanıdır.

 

Gazilerimizi küçük düşürücü söylem, yazı ve hakaretlerde bulunmak öncelikle Türkiye’ye zarar verir ve getiri olarak değerlendirilemez. Gazilerimiz bu ülkenin yaşayan değerleridir, kıymete haiz insanlarıdır. Bu tür sıkıntı verici yazılar ya da hadiselerle karşılaşmamaları, onurlandırılmaları gerekmektedir. Milletimiz büyük ölçüde bu değerleri bilmektedir. Fakat kendini bilmez, densiz bazı kişiler nasıl davranacaklarını, neyi söyleyeceğini ve yazacağını bilmeyerek aklımızın almayacağı cümleleri kullanmakta, hal ve davranış içerisine girmektedirler. Engin Ardıç’ın yazdığı köşe yazısı Türkiye genelinde büyük tepki ve protestoları doğurmuştur. Ülkenin geleceğiyle ilgili terörle mücadele sürerken bu tarz bir yazının kaleme alınması ve Gazilerimizin yaşadığı üzücü hadise dikkat çekici bir husustur” dedi. 
 

GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI YALNIZ DEĞİLDİR
 

Ankara’da yaşanan hadisede ailelerinin ve 2 yaşındaki çocuklarının yanlarında olduğunu bile bile gözü dönmüş kişiler tarafından Gazilerin uğradığı saldırının alçakça bir durum ve kabul edilemez olduğunu kaydeden Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, “Hadisenin hemen ardından Genel Başkanımız Sayın Taner Uran olaya müdahale etmiştir. Hukuk süreci boyunca derneğimiz bu olayı adli makamlar nezdinde takip edecektir. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’nın saldırıya uğrayan Gazilerimizi ziyaret etmesi, Milli Savunma Bakanlığının konuya müdahil olması çok güzel gelişmelerdir. Devletimiz Gazilerimizin yanındadır bu da bizleri memnun etmektedir. Gazilerimiz ve Şehit Yakınlarımız asla yalnız olmadıklarını bu süreçte daha net görmüş ve anlamışlardır. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.   
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.