Demokrat parti Ödemiş ilçe kongresi gerçekleşti 

Demokrat parti Ödemiş ilçe kongresi gerçekleşti 

Demokrat Parti Ödemiş Olağan İlçe kongresi geniş katılımlı olarak Üç Eylül Parkı içinde gerçekleştirildi.

Yapılan  kongreye Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, Demokrat Parti merkez karar kurulu üyesi Nedim Turbil, Demokrat Parti  İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Müşerref Tuna, İl Teşkilat Başkanı Hasan Enet, İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Yılmaz, Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı  Muhammet Şen, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı Menderes İlçe Başkanı Hüseyin Kızıltaş, Çiğli İlçe Başkanı Mehmet Demirci, Tire İlçe Başkanı Hasan Sinan Sarp, Karabağlar İlçe Başkanı Köksal Kaya, Buca İlçe Başkanı Besim Toros, Menderes Eski İlçe Başkanı Ali Haşim, Torbalı Eski İlçe Başkanı İbrahim Demir ve Partililer katıldı.

Kongre gündem maddeleri gereği bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşma  yapan ve  Demokrat Parti Ödemiş İlçe teşkilatının divan başkanı olan Nedim Turbil “Demokrat Parti  İzmir’e bağlı ilçelerde gemilerimizi inşa etmeye devam ediyoruz Covid 19 vakasının ortaya çıkması ve yeni normalleşme sürecine girdiğimiz günden bugüne Karabağlar, Bergama, Tire ve bugün gerçekleştireceğimiz Ödemiş İlçe kongresini sağlanan  çoğunlukla  gerçekleştiriyoruz dedi.

Gündem maddeleri gereği Ödemiş ilçesi faaliyet raporu ve kesin hesap raporu ilçe yönetim kurulu üyesi Ali Keke tarafından okunarak oy birliğiyle yönetim ibra olmuştur.

Gündem maddeleri gereği siyasi konuşmalara geçilmiş ve ilk olarak söz Ödemiş ilçe Başkan adayı Mutahhar Ateş'e verildi.

“GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA GÖREVİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Demokrat Parti  Ödemiş İlçe Başkanı Adayı Ateş yapmış olduğu konuşmada Partimizin demokrasi  şölenine hepiniz hoş geldiniz.

Bu gün demokrat parti ödemiş ilçe başkanlığının kongresi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. bilindiği üzere siyasi partilerde yapılan bu kongreler bir yenilenme  ve  bir  taze kan değişim  sürecidir. siyasi partilerde has olan partinin isminin kalıcı olmasıdır.

Bizler Ödemiş ilçe  teşkilatında demokrat parti misyonunu  benimseyerek bu görevi aldık.

partililerimizin  desteği ile sürdürdük.bizim  buradaki tek amacımız geçmişte  bu ülkeye hizmet etmiş ve çeşitli değişimleri gerçekleştirmiş bir partinin birer elçileri olarak demokrat parti bayrağını Ödemiş İlçesinde dalgalandırmak olacaktır.

Biz demokrat partililer olarak her zaman partimizin birlik, beraberlik  duyguları içinde Türkiye genelinde teşkilatlanarak ülkemize ve partililerimize yine en iyi hizmeti vereceğine  inanıyorum. bu demokrasi  şölenimize  teşrif ettiğinizden dolayı  hepinize  ayrı ayrı  teşekkür ediyorum.” dedi.

Gündem maddeleri gereği ikinci konuşma Demokrat Parti İzmir İl başkanı Metin Dökmeciler tarafından yapıldı.

“BUGÜN DEMOKRAT PARTİMİZİN DÜĞÜNÜ VAR.”

Demokrat Parti İl Başkanı Metin Dökmeciler partisinin ilçe teşkilatı kongresinde düğün havasında bir kongre süreci yaşadıklarını ifade eden Başkan Dökmeciler “Bugün burada, bu güzel ilçemizde kongremizi yapmak üzere toplandık. 

Bugün Demokrat partinin düğünü var, düğünü yapmak için toplandık. İnşallah bu kongre Türkiye için hayırlara vesile olur. 

Türkiye’de bugüne kadar en çok hizmet eden taşında, toprağında Türkiye’nin her yerinde izi olan demokrat partiye kavuşarak, yeniden demokrat parti iktidara kavuşarak kaldığı yerden devam etmeye yeniden başlayacak, yeniden hizmetlere başlayacaktır. 

Korkusuz, güçlü bir Türkiye’yi yeniden inşallah hep birlikte yaratacağız. Bunları çocuklarımızın, torunlarımızın için ve Türkiye’nin geleceği için. Demokrat parti veya Doğruyol Partisi veya Adalet Partisinden birisi, mesela Demokrat Parti Mecliste olmadığı zaman Türkiye’nin halini görüyorsunuz. Bizim büyüklerimiz, Türkiye’ye birçok hizmet ettiler, yaptılar. Yeter ki Türkiye yücelsin, dirilsin diye ama ondan sonra gelen iktidarların şuan yaptığı Demokrat Parti yaptı, İktidar Sattı, Demokrat Parti yaptı, İktidar Sattı, şuan ki yaşam sürecimiz böyle devam etmekte, ama artık satılacak yerimiz kaldı mı bilmiyoruz. 

Biz partimizin yeniden iktidara gelebilmesi için ne gerekiyorsa, ne lazımsa her zaman yapamaya hazırız.” dedi.

GÜNTEKİN UYSAL’IN MESAJINI TİRE İLÇE BAŞKANI HASAN SİNAN SARP OKUDU

Demokrat Parti Ödemiş İlçe teşkilatının gerçekleştirilen kongresinde Demokrat Parti genel  Başkanı Güntekin Uysal’ın mesajını Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp okudu.

Sarp  “74 yıldır, “fikri Millet, zikri Millet” olan bizler, bugün de Millet’i ve Vatan’ın bekasını kendine dert edinmiş, söz söylemeye değil sözü sahibine, sözü Millet’e vermeye gelmiş bir hareketin neferleriyiz.Emanet aldığımız fikri ve ahlaki mirasla, sahip olduğumuz ve Türkiye’yi 47 sene yöneten bu misyon, yarınlar için de ülkenin en büyük ümididir. Bu bilinç ve bu tecrübe ile yoluna devam etmekte olan demokratların varlığı; bugün işine gelenin atıfta bulunarak referans gösterdiği, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Süleyman Demirel’in bıraktıklarının ve ortaya çıkardıkları Türkiye’nin teminatıdır. Demokrasi’nin Türkiye’de tesis edilmesine emeği geçenleri sadece anarak demokrat olabileceklerini sananların bu millete reva gördükleri, kendi demokratlıklarını anlatmaya yetmeyecektir.

Dillerinden düşürmedikleri Yüce Dinimiz İslam’ın adaletle alakalı ve ahlaki buyruklarından bihaber olan bu iktidarın, “yolsuzluk Davaları”ndaki durumu, ahlaki yozlaşmışlıklarını ve adaletten ne kadar yoksun olduklarını tekrar tekrar göstermektedir.

1946’da Türkiye’nin en önemli meselesinin Demokrasi olduğu fikri ile yola çıkan Demokrat Dava, geçmişte olduğu gibi bugün de, Türkiye’nin tartışa geldiği ve çözemediği her meselenin temelinde, işlerliği olmayan sözde demokrasinin, sözde demokratların da farkındadır.Kendi yanlışlarını yine yanlışlarla örtmeye çalışarak alın terini gasp ettikleri milleti daha da zor duruma sokan iktidarın, farklı seslere tahammül edemediği ortadadır. Bir taraftan “Milli İrade” deyip, diğer taraftan milletin iradesine gem vuran seçim sistemini ve demokrasiyi sınırlayan darbe anayasasını muhafaza etmeleri ne derece bir ikiyüzlülüğün olduğunu belirtmektedir.Demokrat misyonun, göreve geldiği her dönem, Türkiye için olduğu kadar, çevresi içinde barışın korunduğu, yalnız iç politikada değil dış politikada da insan haklarının ve eşitliğin savunulduğu dönemler olmuştur.

Maalesef bugün hem Türkiye’de hem de yakın çevresinde barıştan ve huzurdan bahsetmek imkansızdır. Başta Orta Doğu coğrafyasında olmak üzere, iç karışıklığa sebep oldukları Suriye’de, bugünkü iktidarın bölünmesine aracı oldukları Irak’ta, ilhakına sessiz kalınan Kırım’da ve adını “İmralı” olarak değiştirdikleri Terörist başı Öcalan’la yaptıkları çözüm ve mutabakatlar neticesinde sınırlarımız dahilinde yaşanan karışıklık ve kaos ortamı, geleceğe dair kaygı vericidir.

Demokrasi söyleminin arkasına saklanan bölücü emeller ne demokrasi ne de insan hakları ile bağdaşmaktadır. Bizim demokrasi anlayışımız, insanımızın eşit temsil edildiği, adalet önünde ayrıma tabi tutulmadığı, yaşamı nedeniyle sahip olduğu tüm hak ve hürriyetlerini kullanabildiği, Cumhuriyet’in ve Türkiye Devleti’nin ilkesel ve ülkesel sınırlarının korunduğu bir düzeni ifade etmektedir. Demokrasi temelli bu ülke meselelerinin çözümü yine meselelerin asıl sahibi olan Millet tarafından neticeye kavuşturulabilecektir. Büyük Milletimizin, geçmişte olduğu gibi içinde bulunduğu her türlü sıkıntıyı ve engeli aşmasının yolu yeniden Milleti egemen kılmaktan geçmektedir. Tarihin her safhasında bu coğrafyada türlü sorunların üstesinden gelmiş bu Aziz Millet, gücü kendinde bulduğunda inşallah yeniden muzaffer olacaktır.İşte bu gerçeklikten hareketle, Millet var olduğu sürece mücadele ve nihayetinde Millet’in memnuniyeti var olacaktır. Bu noktada Demokrat Parti, Millet’in varlığı ile var olmaya devam edecek ve ilelebet en temel meselesi Millet’in kazanan olduğu bir ülkenin ve sistemin inşası olacaktır. Elbette ki, Demokrat Dava’nın derdinin Millet olması, bu davayı birilerine her daim “dert” edecektir.Unutulmamalıdır ki, bu Dava’nın, Demokrasi’yi Türkiye’de temin ve tesis etmeye başladığı günden beri, kendine kılavuz edindiği “Yeter! Söz Milletin” kavramı, bugüne dek, Millete karşı bir takım uğraşlar içinde olanlara dur demenin izahıdır. Millet’i düşman belleyen, Millet aşkımız sebebiyle Demokrat Dava’yı da düşman bellemiş ve Demokrat dava ile mücadele etme kılıfı altında Millet ile kavga etmiştir.

Bugün yılmak, yorulmak, bu davaya sahip çıkmamak; geçmişte Millet’in selameti uğruna, bu Dava uğruna, idama “sessiz” yürüyen, “Hakk’ın takdiri” diyerek her türlü sıkıntılara sabreden Büyüklerimizin aziz hatıralarını sızlatacaktır.  Millet yolunda halisane çalışanlara Allah’ın yardımcı olacağına olan inancımız tamdır.İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle, Millet sevdası ile yollara düşen, Millet için düşünen, tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi ve bu davanın bayrağını her daim omzunda ve yüreğinde taşıyan kıymetli demokratları en kalbi duygularımla selamlıyor, gerçekleştireceğimiz Ödemiş İlçe kongremizin Partimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Yapılan  kongrede   Tek aday olarak  kongreye çıkan İlçe Başkanı Adayı Mutahhar Ateş partililerin teveccühü ile Demokrat Partinin  Ödemiş ilçe başkanı  oldu.

Ödemiş ilçe Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Ali Keke, Mesut Akbay, Adem Köşktepe, Nazif Güllükaya, Halis Danagüden, Hüseyin Özdemir, Turgay Konuralp ve Mehmet Pişiren Seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.