Deprem ve doğal afet konusunda bilgilendirme

Deprem ve doğal afet konusunda bilgilendirme

Seferihisar Akut sorumlusu Vahdi Sarıkaya olası deprem ve doğal afet konusunda bilgi alınması amacıyla bilgilendirme yaptı.

Olusumhaber- Seferihisar Kent Konseyi tarafından Seferihisar Akut sorumlusu Vahdi Sarıkaya olası deprem ve doğal afet konusunda bilgi alınması amacıyla bilgilendirme yaptı. Seferihisar yaşayanlar için önem taşıyan bilgiler aşağıda bildirilmiştir.

1-Deprem ve Doğal Afet Acil Toplanma Alanları:

a. Seferihisar için deprem ve doğal afet anında toplanma amacıyla belirlenen resmî mevkiler aşağıdaki listede sunulmuştur. Bahse konu alanlara aynı zamanda Afad İzmir’in resmî internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

b. Ayrıca her vatandaşımız e-Devletten TC kimlik numarasını kullanarak bireysel deprem ve doğal afet acil toplanma alanı bilgisine ulaşabilmektedir.

2-Enkaz Altında Cep Telefonu ile Acil Yardım İletişiminin Kurulması:

a. Enkaz altında yardım çağrısı için 112 Numarası kullanılabilir. Zira deprem anında diğer bütün acil durum numaraları 112 ile koordine çalışmaktadır.

b. Ayrıca Playstore ve Applestore dan ücretsiz olarak indirilebilecek “Akut Güvendeyim” uygulaması vardır. Söz konusu uygulamaya acil durumlarda iletişime geçilmesini istediğiniz beş kişinin GSM numarası yükleniyor. Acil durum anında internet bağlantısı olmasa dahi bulunduğunuz mevkinin koordinatları bu beş kişiye otomatik olarak gönderiliyor.

83574106_1008719949510692_6896900282538524672_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.