Depresyonla mücadelede anahtar sizsiniz

Depresyonla mücadelede anahtar sizsiniz

Bireysel, aile ve çift terapileriyle danışanlarına hizmetlerini sürdüren Uzman Klinik Psikolog Hilal Aydın Özcan, depresyonla mücadele eden herkese mutlu bir yaşam için yardımcı oluyor.

Kurmuş olduğu Hilal Psikolojik Danışmanlık’ta danışanlarına verdiği psikoterapi sayesinde ruhsal rahatsızlıkların tedavisini mümkün kılan Hilal Aydın Özcan, depresyonla başa çıkma yolunda yaptığı açıklamalarla rehber oluyor. Günlük yaşamın gerçekleri arasında olan ve pandemi koşullarında daha çok kişiyi etkileyen depresyondan kurtulmanın ilk adımları, Özcan’ın yönlendirmesi ve yardımlarıyla atılıyor.

“Nedenleri Bilmek Sonuçlara Götüren Yolun Başlangıcıdır”

Dünya üzerinde çok yaygın görülen ve cinsiyet, yaş, sosyal durum farklılığı gözetmeyen bir ruhsal rahatsızlık olan depresyonu “derin bir mutsuzluk hali” olarak tanımlayan Hilal Aydın Özcan, depresyonla başa çıkmak için gereken en önemli faktörün “sebep” olduğunu belirtiyor. Depresyonla mücadele yolculuğundaki doğru teşhis ve doğru tedavi için atılacak adımda kişinin kendine ve şartlarına dürüstlükle bakması, değerlendirme yapabilmesinin önemine de değinen Özcan “Nedenleri bilmek sonuçlara götüren yolun başlangıcıdır” diyor.

1617604524_hilalaydinozcan0002.jpg

“Depresyonla Baş Edebilmek İçin Çaresizliğin Üstesinden Gelinmeli”

Dile getirilir bir durum olmasına rağmen “depresyon tedavisi” etiketinden çekinen ve ilaç kullanmak istemeyen pek çok insanın mevcut durumu fiziksel bir hastalığa çektiğini ifade eden Hilal Aydın Özcan, bunun nedenini yargılanma ve etiketlenme korkusuyla açıklıyor. Bu durumun dışında depresyona sebep olduğu düşünülen çok etkili başka bir durum olarak da “çaresizliğin öğrenilebilir” olduğu gerçeğini söyleyen Özcan, depresyon geçiren insanların bazılarının geçmişlerinde çaresizliği öğrendiklerinin altını çiziyor. Çaresizliği öğrenen birçok kişinin, hayatının önceki yıllarında yaşadıkları olayların ümitsizliğine kapıldığına vurgu yapan uzman klinik psikolog, “Hayatımızda bazen maruz kaldığımız gerçek çaresizlikler ile öğrenilmiş çaresizlik durumu aynı şey değildir” diyor.

Depresyonla baş edebilmek adına çaresizliğin üstesinden gelinmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Hilal Aydın Özcan, tıpkı çaresizlik gibi umut etmenin, pes etmemenin ve azimli olmanın da öğrenilebileceğini belirtiyor. Hayatta pek çok konuda çözüm anahtarının aynı olduğunu söyleyen Özcan bunları, çözümleri arama-bulabilme enerjisi, becerisi ve sonuca ulaşma yolunda sabır olarak sıralıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.