Desteklenen 18 projeden ikisi Ege’nin oldu

Desteklenen 18 projeden ikisi Ege’nin oldu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1702 Patent Lisans 2021-1 Çağrısı sonuçları açıklandı.

Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasının amaçlandığı 1702 - Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı (1702 – 2021 - 1) değerlendirme süreci tamamlandı. Çağrı kapsamında 18 projenin desteklenmesine karar verilirken Ege Üniversitesinin teknoloji sağlayıcılığını yaptığı iki proje de desteklenmeye uygun görüldü.

Teknoloji sağlayıcılığını Ege Üniversitesinin yaptığı OHMİK Enerji Sist. Müh. Gıda Mak. Araş. Pro. Gel. ve Tek. San. Tic. A.Ş.’ye devredilecek olan “Vakumlu OHMIK Evaporatör Geliştirilmesi” projesi ile Ege Teknoparkta faaliyet gösteren Soranus ArGe ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş birliğinde hazırlanan “Ayarlanabilir Midüretral Askı Seti Geliştirme ve Üretme Projesi” çağrı kapsamında destek aldı.

ege-tubitak-patent-3.jpg

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi ile Ege Teknopark öncülüğünde üniversite sanayi iş birliğine yönelik önemli projeler hazırlanıyor. Her iki birimimiz ekosistemin gereksinimlerine uygun olarak oluşturduğu dinamik yapıları ile hem kurum içine hem dış paydaşlara yönelik hizmet veriyor. Temel ve uygulamalı alanlarda yapılan çalışmalar sonucunda ortaya konan yeni bilgilere dayalı teknolojilerin sanayiye aktarılması ve ticarileştirilmesi sürecine öncülük ediyorlar. TÜBİTAK- Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı kapsamında ulusal düzeyde destek alan 18 projeden ikisinin teknoloji sağlayıcılığı üniversitemiz tarafından gerçekleştirildi. Üniversite olarak, yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesini sağlayacak akademik ve sanayi girişimlerini desteklemeye devam edeceğiz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Desteklenen projeler kapsamında yaklaşık 13 milyon TL değerinde 20 teknolojinin sanayiye aktarılması hedefleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.