DEÜ’den afet bölgesi öğrencilerine yardım eli!

DEÜ’den afet bölgesi öğrencilerine yardım eli!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, afet bölgesinde ailesi ve yakını olan öğrencileri için ‘afet.deu.edu.tr’ isimli internet sitesini açtı.

Buraya yapılan müracaatlara göre ihtiyacı olan öğrencilere konaklama, ulaşım ve burs konusunda yardımcı olacaklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu zor günleri elbirliğiyle atlatacak; depremde zarar gören öğrencilerimizi tespit ederek onlara yardım elimizi uzatacağız” dedi.

Elazığ ve Malatya’da can ve mal kaybına neden olan şiddetli depremin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, afet bölgesinde ailesi ve yakını olan öğrencileri için bir çalışma başlattı. Bu kapsamda ‘afet.deu.edu.tr’ isimli internet sitesini açan DEÜ Rektörlüğü, depremden zarar gören öğrencilerinin müracaatlarını alarak onlara konaklama, ulaşım, burs ve psikolojik destek konularında yardımcı olmak için harekete geçti. 

Birlik ve beraberlik içinde zor günlerin atlatılacağını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Geçtiğimiz günlerde Elazığ’da yaşanan; Malatya ve çevre illerde hissedilen depremin ardından yaşadığımız can kayıpları hepimizi derinden üzdü. Üniversite olarak; aziz milletimize duyduğumuz minneti göstermek ve üstlendiğimiz vicdanı sorumlulukları yerine getirmek adına bölgede ailesi ve yakınları olan evlatlarımıza destek kararı aldık. Bu kapsamda hızlı bir çalışma başlatarak, ‘afet.deu.edu.tr’ isimli internet sitesini kurduk. Buraya yapılacak başvurular sayesinde hem bölgede ailesi yaşayan ve depremde nedeniyle kayıpları olan üniversitemiz öğrencilerini tespit edecek hem de ihtiyacı olan evlatlarımıza konaklama, ulaşım, burs ve psikolojik destek konularında yardımcı olacağız. Şu anda başvurular devam ediyor, kısa sürede müracaatların tamamlanacağını düşünüyoruz” dedi. 

DEPREM DOĞAL BİR GERÇEKLİKTİR

Depremin doğal bir gerçeklik olduğunu ancak sonuçları itibariyle insan hayatını doğrudan etkilediğini kaydeden Rektör Hotar, “Güzel gezegenimizin doğal yaşam süreci, yeryüzünde bu tür hareketlerin oluşmasını neden olurken; şehirlerin, toplumların ve doğal hayatın da şekillenmesini sağlıyor. Dolayısıyla bunlardan korkarak değil, aklımızı ve bilimi kullanarak önlem almamız gerekiyor. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu tür depremlerle yüzleşmek zorunda kalacağız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta yapıları, can ve mal güvenliğini sağlayacak şekilde inşa etmek ve bu konuda bilinçli davranmaktır. Ülkemiz çok acı ve üzücü tecrübelere sahip olduğu için her zaman daha iyisini yapmak zorundayız. Üniversite olarak bizler, yol gösteren ve sonuç ortaya koyan tarafta olduk. Önümüzdeki dönemde de bilimsel çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdürecek; depremle ilgili birikimlerimizi kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olduğunu hatırlatan Rektör Hotar, “Gölcük’te 1999 yılında yaşadığımız büyük depremin ardından devletimiz, bu konuda daha titiz davranmaya başladı. Özellikle son 20 yılda ilgili mevzuatta yapılan değişiklikler ve yeni kanunlar sayesinde binaların inşasından şehirlerin planlanmasına kadar birçok alanda standartlar yükseltildi; kentsel dönüşüm planları yapıldı; kurumsal yapılar oluşturuldu; eğitimler verildi. Süre gelen hatalı alışkanlıklar, yavaş yavaş terk edildi. Buna rağmen uzun yıllar öncesinde inşa edilen yapılarla ilgili sıkıntılar devam etti. Bu çok zorlu bir süreç olduğu için üniversite olarak devletimize destek olmaya ve yerel yönetimlerimize de yardım etmeye devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

TAZİYELERİMİZİ SUNDUK

Bir takım toplantılara katılmak üzere gittikleri Ankara’da TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret ettiklerini aktaran Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu görüşmemizde Gazi Meclisimizin Saygıdeğer Başkanı’na, Elazığ depremiyle ilgili taziyelerimizi sunduk; çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza kol kanat geren aziz milletimize en derin şükranlarımızı sunarken; orada canla başla çalışan AFAD ekiplerine, devletimizin ilgili kişi ve kurumlarına da teşekkür ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.