Devlet Bahçeli'den Diğer Adayları Saf Dışı Bıraktırma Planı

Devlet Bahçeli'den Diğer Adayları Saf Dışı Bıraktırma Planı

İktidara yakınlığıyla bilinen bir gazetenin haberlerine göre Devlet Bahçeli diğer Genel başkan adaylarını saf dışı bırakmaya çalışacak.

İktidara yakın bir gazetenin haberine göre; Yargıtay'ın kararının ardından Devlet Bahçeli muhaliflere karşı yeni planı ortaya çıktı.

Yargıtay kararının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çağrı Heyeti'nin tarih açıklamasını beklemeden kendi kongre tarihini açıklayarak, '10 Temmuz' dedi.

Bahçeli, parti tüzüğünün 63. maddesine dayanarak 'genel başkanlık seçimli olağanüstü kurultay kararı' aldı.

Ancak muhalifler, MHP Genel Merkezi'nin aldığı kurultay tarihinin geçerli olmadığını, Çağrı Heyeti'nin alacağı kongre tarihinin geçerli olacağını belirtiyor.

Bu arada Yargıtay'ın vereceği onama kararını göz önünde bulunduran Bahçeli'nin, karardan çok önce Ankara Arena Spor Salonu'nu kiraladığı öğrenildi.

Kongre tarihini 10 Temmuz olarak açıklayan yönetimin, bu süre içerisinde muhalifleri tedbirli ihraç istemi ile disipline sevk edeceği belirtiliyor.

Muhalifler kurultaydan önce tedbirli ihraç istemi ile disipline sevk edilirse delegelikleri askıya alınacak ve kurultayda Bahçeli'ye rakip olamayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.