Devlet Bahçeli'ye Olağanüstü Kurultay'da 5 Rakip

Devlet Bahçeli'ye Olağanüstü Kurultay'da 5 Rakip

MHP'de Devlet Bahçeli karşıtı sesler yükselirken, Bahçeli yerine aday olması beklenen isimler olağanüstü kurultay için açtıkları davanın sonuçlanmasını bekliyorlar. Olağanüstü kurultay kabul edilirse Bahçeli'nin en az 5 rakibi olacak.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde devam eden çatlak, en sonunda Devlet Bahçeli'ye muhalif isimlerin olağanüstü kurultay için dava açmasına kadar varmıştı. Devlet Bahçeli'ye yükselen sesler, 8 Nisan'da mahkemenin vereceği karar doğrultusunda olağanüstü kurultayda yarışacak. Olağanüstü kurultay düzenlenmesi durumunda Bahçeli'nin en az 5 rakip ile yarışacağı düşünülüyor.

Haziran'da gerçekleşen seçimin ardından 1 Kasım erken seçimlerinde büyük kayıplar yaşayan MHP'de durumu dile getiren bazı partililer Bahçeli'nin istifa etmesini ve yeni genel başkan seçilmesi gerekliliğini savunuyorlardı. Olağanüstü kurultay çağrılarına cevap vermeyen Bahçeli'nin rakipleri toplanarak, avukatlarıyla beraber olağanüstü kurultayın gerçekleştirilmesi amacıyla mahkemeye başvurdular. Duruşma 8 Nisan günü 14.30'da gerçekleştirilecek.

Kasım erken seçiminin ardından Bahçeli'ye kazan kaldırıp genel başkanlık koltuğuna oturmak isteyen isimler arasında Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Süleyman Servet Sazak bulunuyor. Bu isimler arasında, Alparslan Türkeş'in genel sekreter yardımcılığı görevini yürütmüş, Selim Kaptanoğlu isminin de olduğu ancak daha sonra kendi kararı doğrultusunda Akşener lehine aday olmayacağı iddia edildi.

Olağanüstü kurultay talebiyle açılan davadan kurultay kararı çıktığı halde aday sayısının artacağı düşünülüyor. Öte yandan MHP'nin mevcut yönetiminin kurultay kararına itiraz ederek davayı Yargıtay'a taşıyacağına kesin gözüyle bakılıyor.

40 genel kurul delegesi'nin imzası gerekli

Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nde yer alana maddeye göre, başkan adayı olabilmek için 40 genel kurul delegesinin onayı gerekiyor. Ayrıca tüzükte parti genel başkan adaylarının başkan olabilmesi için yapacağı seçimde, oyun çoğunun alınması gerekiyor. Oy çoğunluğu sağlanamadığı takdirde 3. turda en çok oy alan aday başkan seçiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.