Devlet Başkanı Duterte'den 'Aptalları vurun' emri

Devlet Başkanı Duterte'den 'Aptalları vurun' emri

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, “Tutuklamaya karşı direnen aptalları vurun” emrini verdi.

Duterte, ülkenin güneyindeki Ozamiz kentinin Emniyet Müdürü Jovie Espenido ile yaptığı görüşmede uyuşturucu mücadele operasyonlarında “tutuklamaya karşı direnen aptalları vurun” emrini verdi. Duterte, “Göreviniz, tutuklanan kişinin direncinin üstesinden gelmenizi gerektiriyor. Eğer direnirse ve bu şiddet içerirse, bu ‘aptalları’ öldürmekte özgürsünüz, bu benim size emrimdir” dedi. 

Duterte, “yasa dışı” cinayetlere izin verilmediğini, polisin görevini yerine getirirken hukukun üstünlüğünü sürdürmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Seçim kampanyasında uyuşturucu kaçakçılığını yok etmek üzere ölümcül bir güç kullanacağına söz veren Duterte, geçen yıl haziranda göreve başlamasının ardından uyuşturucuyla mücadele savaşı başlatmıştı. Devam eden uyuşturucuyla mücadele operasyonlarında binlerce kişi öldürülürken, Duterte, uluslar arası toplum tarafından uyguladığı şiddet nedeniyle tepki aldı.

16 Ağustos’ta 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından vurulması ülkede tepki çekmiş, en az bin kişinin katıldığı gencin cenaze töreni Duterte'nin uyuşturucu savaşına karşı en büyük protesto gösterisine dönüşmüştü. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.