Devlet Kurumlarında Sözleşmeli Personel Artışı

Devlet Kurumlarında Sözleşmeli Personel Artışı

Taşeron işçilerin "özel sözleşmeli personel" statüsü ile beraber kamuya alınmasıyla beraber, kamu kuruluşlarında sözleşmeli personel alım bolluğu başladı.

1 Kasım öncesi taşeron işçi statüsü tamamen kaldırılarak yeni statüsü dönemi başlayacak. Taşeron işçilik statüsünün tamamen kaldırılmasından önce devlet kurumlarında sözleşmeli personel işe alımları çok büyük artış gösterdi.

Taşeron işçinin yeni statüsüyle beraber yarı kamu yarı özel çalışanı gibi bir duruma getirilmesinin ardından, devlet kurumlarında başlayan sözleşme kapsamında çalışan personel alımı çok yüksek sayılara ulaştı. Adalet, Sağlık ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlıkları tarafından yapılan kadrosuz alımlar binlerle ifade ediliyor.

Kurumların işe alacakları veya aldıkları kişi sayıları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toplamda 1677 , ziraat, gıda, su ürünleri, harita mühendislerinin yanı sıra veteriner hekim sözleşmeli olarak işe alınacak.

 

Adalet Bakanlığı tarafından ceza infaz kurumlarında çalışmak üzere yaklaşık 2 bin 500'ü infaz ve korumu memur olmak üzere toplamda 2 bin 954, büro, sağlık çalışanı, teknisyen, şoför, aşçı ve kalorifer uzmanı sözleşme yaptırılarak işe alındı

Sağlık Bakanlığı tarafından da 3 binin üzerinde sözleşmeli personel işe alınacak. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı da KPSS puan sırası esas olacak şekilde sözleşmeli çalışan alma yoluna girdi. Aynı şekilde ve şartlarda PTT'ye de 1038 kişi işe alınacak.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.