Dijital diş hekimliği dünyasının liderleri buluştu

Dijital diş hekimliği dünyasının liderleri buluştu

Tayland’ın köklü üniversitelerinden biri olan Bangkok’taki Mahidol Üniversitesi, 50. yıl kutlamalarının yanı sıra üniversite bünyesinde açılan dijital diş hekimliğini görkemli ve özel bir geceyle kutladı.

Uluslararası arenanın en prestijli kurumlarından Mahidol Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Tayland Prensesi Sirindhor ve dünyanın 30 ülkesinden 30 Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı katıldı. Toplam 2000 katılımcının olduğu kokteyle Türkiye’den Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, Dijital Estetik Diş Hekimliği üzerine konuşma yapmak için davet edildi. Dijitalleşen bir dünyada diş hekimliği teknolojisinin yarattığı dönüşü anlatan Çağdaş Kışlaoğlu, onur ödülünü Prenses Sirindhor’un elinden alarak önemli bir başarıya imza attı.  Seminerde dijital diş hekimliğinde gelinen noktayı, yaptığı estetik diş hekimliği uygulamalarını katılımcılarla paylaşan Çağdaş Kışlaoğlu, ülkemizin global alandaki temsilcisi oldu.
 

Dişlerde yeni dönem; CAD-CAM teknolojisi
 

Günümüzde estetik diş hekimliğindeki en sevindirici gelişme CAD-CAM yani bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli üretimdir. Bu yenilik, diş hekimlerine ve tedavi olan hastalara çok daha büyük kolaylıklar sağlanmaktadır. Bilgisayar destekli üretimi kullanarak ileri teknoloji ürünleri olan porselen kaplamalar, porselen laminalar ve porselen dolgular yapılmaktadır. 
 

Bilgisayar destekli kameralarla geleneksel yöntemler geride kalıyor
 

CAD-CAM teknolojisinde; diş hekimi tarafından hazırlanan dişlerin ölçüsü, geleneksel yöntemlerden farklı olarak, bilgisayara bağlı bir kamera yardımı ile fotoğraflanarak alınır. Elde edilen görüntüler ve bilgisayarda yapılan çizim sonucunda porselen restorasyonlar hastanın ağzına en uygun şekilde, sanal olarak tasarlanır. Sistemde yer alan ‘Torna cihazı’ yardımı ile restorasyonlar birkaç dakika içerisinde porselen bloklardan elde edilir. Bu şekilde, kısa sürede kenar uyumu mükemmel ve doğal dişe en yakın estetik restorasyonlar yapılmış olur. Cila işlemi tamamlanan restorasyonlar dişlere hemen yapıştırılabilir. 
 

İstenilen renk ve boyutlarda tasarım mümkün
 

Dişe uygulanan laminalar,  tırnak kalınlığında, uygun renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılması işlemidir. Diş üzerinde bir miktar pürüzlendirme yapıldıktan sonra hekim bilgisayar destekli tarayıcı ile 3 boyutlu ölçü alır ve hekimin hazırladığı gülüş tasarımı kişinin ağzında prova edilir. Bu teknik sayesinde istenilen renk boy ve formda dişler hazırlamak mümkündür. Yaşlanma ile beraber dişlerde meydana gelen aşınmaların çatlakların ve şekil bozukluklarının giderilmesinde, ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde, diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde ve çürük oluşumu nedeniyle porselen kaplama yapılması gereken durumlarda da uygulanabilir. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.