Dikili Belediyesi'nden Midilli çıkarması!

Dikili Belediyesi'nden Midilli çıkarması!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 19 mahalle muhtarıyla birlikte Midilli’ye gitti.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz muhtarlarla birlikte Midilli’ye gitti, ikili temaslarda bulundu. Dikili’nin karşı yakasında yer alan Midilli ile arasında ki dostluk köprülerini yeniden atma ve daha köklü bir dostluk kurma hedefinde olan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 19 mahalle muhtarıyla birlikte Midilli’ye gitti.

dsc_0944.jpg

Yeni başkanla bir araya geldi

İki günlük program kapsamında Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Midilli belediye başkanlığı seçimleri sonrası belediye başkanlığına seçilen çiçeği burnunda başkan Stratis Kytelis’i makamında ziyaret etti. İkili görüşmede Başkan Stratis Kytelis’e iki halk arasında dostluğun pekiştirilmesi temennilerinde bulunan Başkan Kırgöz, iki yaka arasında ortak turistik ve kültürel faaliyetler konusunda da işbirliğinin altını çizdi. Görüşmenin ardından Midilli Belediye Başkanı Stratis Kytelis, Başkan Kırgöz’e adanın ünlü ressamlarından Theofiolos'un kitabını armağan ederken, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise Dikilili kadınların el emeği olan ve Kadın Dayanışma Merkezinde üretilen üzeri işlemeli çini tabak hediye etti. 

dsc_0995.jpg

İnceleme gezisi

Midilli programı kapsamında muhtarlarla birlikte ada turuna da katılan Başkan Kırgöz, tarihi ve turistik yerleri muhtarlarla birlikte gezdi, Midilli kültür mirası hakkında bilgi aldı. Gerçekleşen inceleme gezisinde hem Midilli’de hem de Dikili’de iki taraflı yapılacak işbirlikleri değerlendirildi.

Dostluğumuz pekişecek

İki günlük programı değerlendiren Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “ Yaptığımız ziyaretle Dikili - Midilli arasında ki dostluğu, ticareti ve kültürü geliştirmeyi amaçlıyoruz. Temaslarımız kapsamında göreve yeni seçilen Midilli Belediye Başkanı Sayın Stratis Kytelis ile bir araya geldik, kendisine başarılar diledik. Kendisiyle Midilli ve Dikili arasında yapacaklarımızı da konuştuk. Muhtarlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz inceleme gezimizle de Midilli’nin tarihini, mahalle idarelerini, yerleşkelerini, çevre dokunuşlarını yakından izleyerek, örneklerini yerinde görme imkanını yakaladık. Muhtarlarımız ile köylerimize ne gibi dokunuşlar yapabiliriz bunun da fikir alışverişinde bulunduk. Çok eskilere dayanan dostluklarımızın kültürel ortak izlerini beraberinde gördük. Muhtarlarımızla birlikte bu izlenimlerimizi Dikili’mize aktarmayı umuyoruz. İki halk arasında geçmişe dayanan dostluğumuzun geleceğe taşınmasını sağlayacak, gerçekleştireceğimiz ortak çalışmalar ile iki yakayı bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi.

dsc_1054.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.