Dikili Çandarlıgücü'ne yan bakılmıyor

Dikili Çandarlıgücü'ne yan bakılmıyor

Süper Amatör Lig Play Off Grubu’nda üçüncü hafta derbi maçına sahne oldu. Grubun şampiyonluk adayı Dikili Çandarlıgücü, 2-0 geriye düştüğü maçta Bornova 1881 Spor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-2 mağlup etti.  

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Amatör Lig Play Off Grubu’nda kendine şampiyon olmayı hedefi koyan Dikili Çandarlıgücü, üçüncü maçında Bornova 1881 Spor’u 3-2 yenerek Bölgesel Amatör Lig’e çıkma yolunda önemli bir adım daha attı. Dikili ekibi gelecek hafta İzmirspor maçından da 3 puanla ayrılması halinde son hafta skorlarını beklemeden BAL biletini kapacak.

Dikili’den Futbol Resitali

Atatürk Stadı 1 Nolu Yan Saha'da oynanan karşılaşmayı Dikili Çandarlıgücü 3-2'lik skorla kazanarak Bölgesel Amatör Lig’e yükselme yolunda büyük avantaj elde etti.  Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın birlikte izlediği maçta Dikilili taraftarların takımlarına olan desteği ve yaptıkları şovlar profesyonel liglerdeki ambiyansı yaşattı.  Maçın ilk yarısını 1-o yenik tamamlayıp ve 52. dakikada 2-0 geriye düştüğü maçta muhteşem bir dönüşe imza atarak rakibini 3-2 mağlup eden Dikili Çandarlıgücü, ulaştığı 9 puanla liderliğini perçinledi. Müthiş bir performans ortaya koyarak adeta resital sunan Dikilili futbolcular, galibiyet sevincini sahada ve soyunma odasında Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'la doyasıya yaşadılar. Dikili ekibi, 4. hafta oynayacağı İzmirspor maçından da 3 puan çıkarması durumunda 5. hafta maçlarının skorunu beklemeden adını Bölgesel Amatör Lig'e yazdıracak. 

Coşkun Güney Yıldızlaştı

Maçın ilk yarısı Volkan Reka kazanılan serbest vuruşu gole çevirmesiyle Bornova 1881'in 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya da maça tutuk başlayan Dikili Çandarlıgücü, Bencan Toros'un 52. dakikada attığı gole de engel olamayarak 2-0 yenik duruma düştü. Kalesinde gördüğü ikinci gol sonrasında teknik sorumlu Serkan Uzun’un yaptığı taktiksel değişiklikler ve taraftarın desteğiyle adeta farklı bir kimliğe bürünen Dikili Çandarlıgücü bir anda daha çok koşan, daha çok topa sahip olan takım oldu ve üstünlüğü ele geçirdi. Sağlı, sollu ataklarla saldıran Dikili Çandarlıgücü aradığı ilk gole 62. dakikada Burak Beyit ile ulaştı. Bulduğu ilk golün ardından Bornova 1881'i sahasına hapseden Dikili Çandarlıgücülü futbolcular, dakikalar 75’i gösterdiğinde Coşkun Güney'in kafa golü ile beraberliği sağladı. Peş peşe attığı gollerin ardından muhteşem oyununu net bir şekilde sahaya yansıtan ve futbol adına güzel ne varsa hepsini ortaya koyan Dikili Çandarlıgücü, geri dönüşünü 87. dakikada karşılaşmanın yıldızı Coşkun Güney’in attığı golle gerçekleştirdi ve maçtan 3 puanla ayrılan ekip oldu. Maç sonrasında Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, yöneticiler, futbolcular ve taraftarlar galibiyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. 

“İz Bırakarak Şampiyon Olacağız”

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Dikili Çandarlıgücü Teknik Sorumlu Serkan Uzun, “Play-Off’un bitimine 2 hafta kaldı. Bornova maçı da diğer maçlarımız gibi zor bir maç oldu. Ancak bu galibiyetle büyük bir avantaj elde ettik. Önümüzdeki hafta alacağımız 3 puan biz matematiksel olarak BAL’a taşıyacak. Genç ve çok koşan bir takımız. 2-0 geriye düşmemiz bizi sıkıntıya soksa da taraftarımızın desteğiyle futbolcularımın ortaya koyduğu muhteşem futbolla tarihi bir geriye dönüşe imza atıp, galibiyete uzandık.  Kazanma alışkanlığı olan, son düdüğe kadar mücadelesini bırakmayan bir takım olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Önümüzdeki hafta oynayacağımız İzmirspor maçında da galip gelip, BAL’a adımızı iz bırakarak yazdırmak istiyoruz.” diye konuştu. 

“Çok İyi ve Şampiyonluğu Hak Eden Bir Takımız”

Dikili Çandarlıgücü Kulüp Başkanı Murat Durak ise “Hedefimizi sezon başında Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyip, Belediye Başkanımızın verdiği büyük destekle yola çıkmıştık. Çok iyi bir teknik kadromuz, zafere inanmış her biri birbirinden pırıl pırıl futbolcularımızla yolumuzu her maçta biraz daha aydınlatıyoruz. Futbolcusundan teknik ekibe, taraftarından yöneticine hepimiz BAL’a çıkacağımıza inandık. Elde ettiğimiz bu galibiyetle haftayı lider tamamladık. Play offtaki dördüncü maçımız olan İzmirspor karşılaşmasından da galip gelip, hak ettiğimiz şampiyonluk kupasını kaldıracağımızdan hiç şüphemiz yok” dedi.

 Maç Detayları

Hakemler: Emre Kargın, Arda Darcan, Bersan Duran

 

Dikili Çandarlıgücü: Engin Güntekin, Gökhan Güneş, Sedat Bolyurt, Barış Geldiler, Miraç Can Kızılateş, Oğuz Karademir (Coşkun Güney Dk.54), Alphan Çetinkaya, Ayhan Işık, Muammer Güreşci (Esat Karadeniz Dk. 45), Anıl Şimşek (Metin Deniz Olpak Dk.86), Burak Beyit

 

Bornova 1881: Alican Yılmaz, Arca Saffet Serin, M. Gökmen Altın, Eren Karakuyu (Emre Arpacı Dk. 77), İlhan Kahraman, Numan Yıldızhan, Tefik Demir, Bedirhan Artuç, Bencan Toros, Volkan Reka (Okan Aslan Dk.69), Ogün Bulut (Mazlum İnce Dk. 80)

 

Kırmızı Kart: Dk. 88 Oğuz Karademir (Dikili Çandarlıgücü)

 

Sarı Kart: Dk. 37 Ogün Bulut (Bornova 1881), Dk. 44 Oğuz Karademir (Dikili Çandarlıgücü), Dk. 55 Gökhan Güneş (Dikili Çandarlıgücü), Dk. 57 Bedirhan Artuç (Bornova 1881), Dk. 84 Esat Karadeniz (Dikili Çandarlıgücü), Dk. 90 Bencan Toros (Bornova 1881)

 

Goller: Dk. 45 Volkan Reka (Bornova 1881), Dk. 52 Bencan Toros (Bornova 1881), Dk. 62 Burak Beyit (Dikili Çandarlıgücü), Dk. 75 ve  Dk.87 Coşkun Güney (Dikili Çandarlıgücü)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.