Dikkat! Bu 6 işaret varsa kötüye gidiyorsunuz 

Dikkat! Bu 6 işaret varsa kötüye gidiyorsunuz 

Kendinize yeterince özen göstermediğiniz için, vücudunuzun size bir şeylerin yolunda gitmediği işareti gönderir. Göz ardı ettiğiniz o semptomlar vücudunuzun kötüye gittiğini gösteriyor olabilir.

Kilonuzda ani değişiklikler 

Nedenini bilmeden çok fazla kilo kaybettiyseniz eğer, bu, vücudunuzda bir şeylerin yolunda gitmediği konusunda işaret eden bir semptomdur. Altında yatan sebep, hormonal bir dengesizlik olabilir; bu durumda, bir doktora gitmek ve sağlık durumunuzu kontrol ettirmek mantıklı bir eylem olacaktır.

Cildinizde ve tırnaklarınızda değişiklikler

Cildinizde herhangi bir değişiklik fark ederseniz (kuruluk, lekeler, kızarıklık, kaşıntı, tahriş, alerji, egzama vb.) sebebini kesinlikle öğrenin. Tırnaklarınızın, saçlarınızın ve dudaklarınızın görünümüne dikkat edin. Gözlemlediğiniz anormallikler, belirli besin, vitamin ya da mineral seviyelerinizin çok yüksek veya düşük olduğunun bir göstergesi olabilir. Bunlar, hormonal bir dengesizliğe de işaret edebilir.

İdrarda değişiklikler 

Eğer idrarın kokusu ya da rengi değişirse, arka planda neler olduğunu öğrenmek için doktorunuza danışın.Bilmiyorsanız, idrarınız, açık sarı bir renkte ve orta derecede bir kokuya sahip olmalıdır. Eğer bu açıdan herhangi bir değişiklik fark ederseniz, çok vakit kaybetmeden bir uzmana danışın. Ayrıca, tuvaletinizi yaparken bir acı hissetmemeniz gerekir. Unutmayın, yeterli miktarda su içmek çok önemlidir ve sorun devam ederse, doktorunuzla konuşun.

Genel rahatsızlık 

Herhangi bir sebep olmaksızın, acı, baş ağrısı ya da ishal veya mide bulantısı gibi sindirim problemleriniz varsa, en kısa zamanda doktorunuzu arayın. Örneğin, sürekli olan baş dönmeleri ve kötü bir baş ağrısı sinir sistemiyle alakalı bir problemin belirtisi olabilir.

Dışkıda olan değişiklikler 

Bağırsak hareketlerinde meydana gelen herhangi bir değişiklik, vücudunuzun olması gerektiği gibi çalışmadığına dair uyarı işaretleridir. İyi bağırsak sağlığı hayati önem taşır, bu yüzden bir sorun olması halinde onu kesinlikle göz ardı etmeyin. Genel sağlığınız buna bağlıdır.

Geçmeyen yaralar

Bir yara ya da kesik olması halinde bu bölgenin çabucak iyileşmesi gerekir. Eğer iyileşme çok uzun sürerse, bu, bağışıklık sisteminde, kanın pıhtılaşmasında ya da başka bir etkende bir sorun olduğu anlamına gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.