Dikkat! Çocuklarınıza o balıkları yediriyorsanız...

Dikkat! Çocuklarınıza o balıkları yediriyorsanız...

Okul hayatının başlaması ile hastalıkların ve odaklanma sorunlarının ortaya çıkmasıyla çocuklarda beyin ve göz gelişimi için uzmanlar balık önerdi. Ancak her tür balık değil...

Çocukların ileride odaklanma sorunu yaşamaması için beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Hande Namal Türkyılmaz, “Çocuklar dengeli ve doğru beslenmelidir. Sebze ağırlıklı olmak üzere de haftada iki ya da üç kere balık ve et tüketmelidir.” dedi. Çocukların balık tüketmesi konusunda ailelerin genel olarak sorunlar yaşadığını hatırlatan Türkyılmaz, “Çocuklar sorunsuz bir şekilde balık yese bile, balık tüketiminde ağır metal içerme tehlikesi olduğu için çocukların balık tüketiminde sınırlamalar bulunmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Çocuklarda yanlış beslenme geleceklerini riske atıyor

Çiftlik balıkları yem ile beslendikleri için çocukların sağlığı açısından tercih etmemeleri konusunda uyaran Hande Namal Türkyılmaz, “Bu nedenle çocuklar, yüzey balıkları ya da küçük tuzlu su balıkları tüketmelidirler. Çocukların tüketmesi için ülkemizde bulunan hamsi, istavrit, uskumru, sardalya gibi balıklar tercih edilebilir.” diye konuştu.

Beyin ve göz gelişimi odaklanma sorununa yol açabilir

Çocukların beyin ve göz gelişiminin odaklanmada çok büyük önem taşıdığına özellikle dikkat çeken Uzman Doktor Türkyılmaz, “Göz gelişimi sorunu yaşayan ve gözü iyi görmeyen bir çocuk okulda tahtayı net göremeyecek. Bu sebepten kitabına ya da defterine bakarken zorlanacak ve odaklanma sorunu yaşayacak.” hatırlamasında bulundu. Çocuklarda beyin ve göz gelişimini desteklemek ve ileride odaklanma sorunu yaşamaması için Omega 3 takviye edici gıdaların kullanılmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Hande Namal Türkyılmaz, “Göz gelişimine özellikle A vitamini ile birlikte olan Omega 3 takviye edici gıdanın ciddi katkıları vardır. Çünkü A vitamini katkılı Omega 3 takviye edici gıda direkt olarak gözdeki retina tabakasındaki sinir sistemine katkı sağlayarak göz tembelliği gibi göz rahatsızlıklarını engelleyebilir.” diye konuştu.

Çocuklarda 1 yaşından sonra Omega 3 desteği büyük önem taşımakta 

Çocuklarda genellikle bir yaşından sonra direkt olarak Omega 3 desteği önerilmektedir. Takviye seçiminde, DHA oranı yüksek balık yağı tercih sebebi olmalıdır. Bununla birlikte çocuğun gelişimi ve sağlık durumu takviye edici gıda tercih ederken büyük önem taşıdığından, kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.