Dikkat! Regl Sancılarınız Kabus Olmasın

Dikkat! Regl Sancılarınız Kabus Olmasın

Türkiye’nin ilk dijital kadın asistanı Pepapp; regl döneminde kadınların yaşadığı ağrıların kaynağını araştırdı ve ağrılara iyi gelen 6 bitki çayını ve faydalarını kadınlarla paylaştı.

Regl döneminin en çekilmez yanlarından biridir regl ağrıları. Değişen hormonlar, rahmin kasılması, stres gibi faktörler özellikle karnın alt kısmında sancılara neden olabilir. Bazen yanlış beslenme, sigara, uykusuzluk gibi yan unsurlar da bu ağrıları tetikleyebilir. Kısa süren ama hem kadınların psikolojisini hem de sosyal hayatlarını olumsuz etkileyen bu durum çözümsüz değildir. Özellikle bazı bitki çayları, kaslarda gevşeme ve rahatlama sağladıkları için regl dönemi ağrılarında oldukça etkilidir.

Böğürtlen çayı:

Antioksidan açısından zengin olan Böğürtlen çayı, C vitamini deposudur. bu sayede vücudunuza enerji verir ve regl dönemini de daha kolay geçirirsiniz.

Zencefil çayı:

Bu çay tam bir adet söktürücüdür. adet dönemlerinde en çok tercih edilen çaylardan biri olan zencefil tam bir adet söktürücüdür. Ağrı kesici özelliği ile tanınan zencefil çayı, regl ağrınız olduğunda tüketilebilir.

Papatya çayı:

Sakinleştirici bir etkisi vardır. Hormonları düzenler, sinirleri yatıştırır, kasları gevşetir.

Safran çayı:

Kısa sürede çözüme ulaşmanıza yardımcı olabilecek bir bitki de safran. Regl kanının vücuttan kolay atılmasını sağlar ve aynı zamanda ferahlık verir. Adet söktürücü etkisiyle birlikte ağrılarınızın daha kısa sürede ortadan yok olmasını sağlar.

Civanperçemi çayı:

Regl başlamadan üç gün önce içmeye başladığınız civanperçemi çayı daha kolay bir regl dönemi geçirmenize yardımcı olur. Sancıları önler ve regl dönemini daha aktif geçirmeni sağlar.

Nane çayı:

Regl ağrılarını çok iyi hafifleten bitki çaylarından biri nane çayıdır. Gerginliği azaltır. Karın kaslarını rahatlatarak krampların önüne geçer. Regl döneminden dolayı görülen şişkinliğin giderilmesinde oldukça etkilidir.

Tabii ki bu bitki çaylarını 2 fincandan fazla tüketmemelisin. Tıbbi tedavinin yerine geçmedikleri gibi, herhangi bir rahatsızlığın ya da alerjin varsa öncesinde mutlaka doktoruna da danışmalısın.

Kullanıcısını çok iyi tanıyan, onun istek ve ihtiyaçlarını dikkate alan, ona özel tavsiye ve mesajlarıyla gününü güzelleştiren Pepapp’tan regl dönemi ile ilgili en doğru ve sağlıklı bilgilere ulaşabilirsin. Bunun gibi hayatını kolaylaştıracak ve renklendirecek pek çok makaleyi Pepzine’den takip edebilirsin. Pepapp’ın kullanıcı dostu ve keyifli özellikleri bununla da bitmiyor. Uygulama içindeki PepLand, PepStore gibi alanlarıyla dolu dolu zaman geçirmeni, eğlenirken kazanmanı sağlıyor. PepBox isimli kutu aboneliği ile her ay düzenli olarak en popüler ve kullanışlı ürünleri, mutluluk kutuları aracılığıyla seninle buluşturuyor. Pepapp, tüm bu yönleriyle 2015’ten beri kadınların severek kullandığı ve tercih ettiği bir uygulama. Onların en iyi arkadaşı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.