Dikkat! Taksit sayısı 3 aya düşüyor!

Dikkat! Taksit sayısı 3 aya düşüyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, fiyatı 3 bin 500 lirayı aşan ithal cep telefonlarında taksit sayısını 6 aydan 3 aya indiriyor. 

Ekonomi yönetimi ithal telefon için yeni bir önlem almaya hazırlanıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) fiyatı 3 bin 500 liranın üzerindeki telefonları almak için kullanılan kredilerin taksit sayılarını 6 aydan 3 aya indirmeye hazırlanıyor. 

Cep telefonu almak için kullanılan kredilerde vade sayısını 12'ye çıkaran düzenleme 27 Kasım 2018'de yapıldı. Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin yönetmelikte değişiklik yapılarak, fiyatı 3 bin 500 liraya kadar olan cep telefonlarını almak için kullanılan kredilerde vade sayısı 6 aydan 12 aya çıkarıldı.

Fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonlarini almak için kullandırılan kredilerin vadesi ise 6 ay olarak belirlendi. Ancak geçici bir düzenleme yapılarak 3 bin 500 liranın üstündeki telefonlar için de iki aylığına 31 Ocak 2019 tarihine kadar taksit sayısı 12 olarak belirlendi. 2019 yılının Şubat ayında 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonları için kullandırılan kredilerde 12 aylık taksit imkanının Nisan ayı sonuna kadar süreceği açıklandı. Ancak daha sonra 12 taksitten vazgeçildi ve 3 bin 500 lira üstü cep telefonları için taksit sayısı 6 ay olarak uygulanmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.