Dilan Polat'a bir dava daha açıldı: 7 yıl hapsi isteniyor

Dilan Polat'a bir dava daha açıldı: 7 yıl hapsi isteniyor

Cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat hakkında bir fenomen tarafından, hakaret içerikli mesajlar attığı gerekçesiyle şikayetçi olundu. Savcılık, Polat hakkında 'kadına karşı tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren sosyal medya fenomeni Dilan Polat, kara para aklama ve vergi kaçırma suçları nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarının yanı sıra 2 ayrı suçtan daha tutuklu bulunan Polat'la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre cezaevinde bulunan Dilan Polat hakkında yeni bir dava açıldı.

s-784c560c3cb3e1969f4d3c617b43ded3ace0d185.webp

BİR BAŞKA FENOMENLE BİRBİRİNE GİRDİ: HAKARETLER YAĞDIRDI

Davaya konu olan söz konusu olay 24 Temmuz 2023 günü yaşandı. Bir başka sosyal medya fenomeni A.A. ile Dilan Polat, bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden tartışma yaşadı.

Tartışma üzerine A.A.'ya mesaj atan Polat, içerisinde hakaret içerikli sözlerin yer aldığı bir mesaj attı.

Sosyal medya eleştirmeni A. A.’dan paylaşımlarını silmesini isteyen ve bunu kabul ettiremeyen Dilan Polat daha sonra, ‘Silmen için iki saniyen var’, ‘Sen bekle, bugün bekle’, ‘Ayağını denk al’, ‘Magazin yaparken ölümüne kadar uzanır’ ‘Dokunanın amk’ diye cevaplar verdi.

Sosyal medya eleştirmeni A.A., Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat ile sosyal medya üzerinden gelen tehdit, hakaret ve iftiralara karşı hukuki girişimde bulundu. Avukat Polat, müvekkiline yapılan saldırılarla ilgili olarak yazılanları noter kanalıyla tespit ettirdiği yazışmalarla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mesajların görsellerini alan A. A., avukatı aracılığı ile Polat'tan şikayetçi oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan Polat ise, "Söz konusu mesajları gönderdiğimi hatırlamıyorum" açıklamasında bulundu.

Şikayetle ilgili soruşturma başlatan savcılık, suçun uzlaşma kapsamında kaldığını belirtti ve tarafların dosyası uzlaşmacıya gitti. Ancak ikili uzlaşamadı.

Savcılık, Dilan Polat hakkında zincirleme şekilde 'kadına karşı tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Şikayetçi fenomen A.A.'nın avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat, müvekkiline atılan tehdit ve şiddet dolu mesajları delil olarak sunduklarını, müvekkilinin davasında haklı olduğunu ve adaletin yerine gelmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

ayseesra.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.