Diriliş Ertuğrul Nerede Çekiliyor?

Diriliş Ertuğrul Nerede Çekiliyor?

Dizinin seti nerede?

TRT'de her hafta çarşamba günleri yayınlanan ve geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümü (72. bölüm) bu akşam ekranlarda olacak. Dizi, konusuyla beraber kostümleri ve çekim mekanlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Peki Diriliş Ertuğrul nerede çekiliyor? Aranan bölgesel özellikler neler?

13. Yüzyılda yaşayan bir şehrin tasvir edildiği Diriliş Eruğrul'da izleyiciler her bölüm sonunda dizinin çekim yerini merak ediyor.  TRT 1 ekranlarında her bölümü ayrı olay olan Diriliş Ertuğrul'da kullanılan mekanlar şehir ortamından uzak doğa görünümde olması nedeniyle birçok kişinin ilgisini çekiyor.  Diriliş Ertuğrul dizisinin  bazı bölümlerinin İstanbulda Beykoz ve Riva civarlarında çekiliyor.

KAYI OBASI YENİDEN CANLANDI

Diriliş Ertuğrul ilk sezonu için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikası'na 2 plato kuruldu. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kuruldu. Diriliş "Ertuğrul" set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor. Beykoz Kundura Fabrikası'nda 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekanı, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep Çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.

3. SEZONDA TAŞINDI

Alınan karar ile dizinin 3. sezon çekimlerinin Nevşehir (Kapadokya)'de yapılması kararlaştırıldı. Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın yazdığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, ve Hülya Darcan’ın paylaştıkları televizyon dizisi Diriliş Ertuğrul’un 3. Sezon çekimleri Kapadokya’da yapılacağı sezon başlamadan açıklanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.