Diyanet'ten flaş cuma namazı kararı!

Diyanet'ten flaş cuma namazı kararı!

Diyanet'in, Ankara'da seçilmiş kişilerle cuma namazı kılması büyük tepki toplayınca, bu hafta aynı organizasyon yapılmadı.

Türkiye'de hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde toplu şekilde namaz kılınmasını yasaklamıştı. Ancak geçen hafta Türkiye'de sadece Ankara Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen kişilerle cuma namazı kılındı. Başta sosyal medyadan olmak üzere Diyanet'in bu kararı, tepkilere neden oldu.

Diyanet'ten, "Bu ibadetin devam etmesi ve cuma namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına az sayıda kişiyle cuma namazı kıldık," açıklaması yapılırken, bu hafta cuma namazı kılmak için herhangi bir organizasyon yapılmadı.

Konuyla ilgili VIP Cuma öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekildeydi:

"İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve cuma namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına;

Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak Cuma Namazı eda edilecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.