Doğru Bir Omega 3 Nasıl Seçilmeli?

Doğru Bir Omega 3 Nasıl Seçilmeli?

Senem Köse Bektaş yazdı; Doğru Bir Omega 3 Nasıl Seçilmeli?

Geçen hafta ki yazımında konusu olan günümüzün enbüyük problerinden biri olan beslenme biçimizden de kaynaklanan Omega 3 eksikliği! Bir Omega 3 takviyesi kullanmanız gerektiğinde, doktor tavsiyesini de dikkate alarak, doğru bir Omega 3 nasıl seçilmelidir?

Omega 3 ün formu önemlidir. Doğada 3 formda bulunur.

Trigliserid formu (TG)

Etil Ester formu (EE)

Fosfolipid formu (PL)

EPA veya DHA gibi Omega-3 yağ asitleri doğal olarak bulunduğu form trigliserid formudur.

Minimum E vitamini içeriğine dikkat edin!

Omega-3 yağ asitleri, E vitamini eklenerek ayrışmadan (oksidasyondan) korunabilir. Buna göre, bazı üreticiler raf ömrünü yapay olarak uzatmak için yağ asitlerine çok büyük miktarlarda E vitamini ekliyor. Bununla birlikte, yüksek kaliteli bir balık yağı ham maddesi (trigliserit formunda) o kadar stabildir ki, stabilizasyon için E vitamini neredeyse hiç gerekli değildir. Avrupa'da E vitamininin eksik olduğu kabul edilir ve bu nedenle omega-3 takviyesi aşırı dozda alınmamalıdır.

Her şeyden önce satın alacağınız Omega-3’ün içinde EPA ve DHA bulunduğundan emin olun. Bu maddelerin varlığından emin olduktan sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise ürünün içindeki omega-3 miktarıdır. Takviyenin etiketini dikkatlice inceleyin. Sağlık üstündeki olumlu etkilerinden faydalanabilmek için günde almanız gereken EPA ve DHA miktarının toplamda 1000 miligram civarında olması gerekiyor.

EPA> DHA 40 Yaş İçin Tavsiye Edilmektedir.

Çalışmalar 2'ye 1 oranında EPA/DHA önermektedir!

DHA> EPA Gebelik döneminde anne adayları ve çocuklara tavsiye edilmektedir.

EPA özellikle kalp sağlığı için önemlidir çünkü kanın pıhtılaşmasını düzenler ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir. DHA, bu organların gelişimini ve işlevini etkilediği için özellikle beyin ve göz sağlığı için önemlidir.

Ifos onayına bakılmalıdır.

Ürün kalitesi (IFOS sertifikası) - Uluslararası Balık Yağı Standartları, balık yağı ürünlerini 5 kalite kriterine göre test eden bağımsız bir sertifika ve derecelendirme kuruluşudur: Bu 5 kriter:

Saflık, güvenlik ve temizlik (PCB'ler ve dioksinler ve furanlar gibi oldukça zehirli kimyasallar)

Ağır metal içeriği (cıva, kadmiyum, kurşun, arsenik)

Doğru etiketleme (etiket üzerindekilere kıyasla gerçek DHA ve EPA seviyeleri)

Oksidasyon ve Stabilite (Peroksit ve Anisidin İçeriği)

Omega-3 konsantrasyonu (toplam yağa göre >%60 omega-3)

GDO ve ağır metaller içermedikleri üretici tarafından garanti altına alınmış Omega-3 takviyeleri kullanmaya özen gösterilmelidir. Piyasada bu garantiyi veremeyen bir çok takviye olduğu düşünüldüğünde etiket üzerinde bu garantinin yazması çok önemlidir.

Omega 3 yağ asitleri, hava ile temas ettiklerinde okside olur. Kapsüllerin hava sızdırmadığından emin olmak gerekmektedir.

Şifanın gücü için kendine bir adım at... Işıltınızla var olun...Sevgilerimle

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.