Doğu Akdeniz'de dikkat çeken kare! 

Doğu Akdeniz'de dikkat çeken kare! 

Türkiye, tüm girişimlere rağmen Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. 

Arama ve sondaj gemilerinin aralıksız olarak çalışmalarına devam ettiği bölgeden bugün dikkat çeken bir kare geldi. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin karşı çıkmasına rağmen Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki petrol arama faaliyetleri tam gaz devam ediyor. 
Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren araştırma ve sondaj gemilerimiz TSK tarafından hem denizden hem de havadan 24 saat esasına göre korunuyor. Savaş gemilerinin eşlik ettiği sondaj gemilerine yerli İHA'larda havadan destek veriyor.

İKİ BARBAROS YAN YANA

Türkiye'nin arama ve sondaj faaliyetlerini aralıksız sürdürüğü bölgeden bugün dikkat çeken bir kare geldi. Yerli İHA'lar tarafından çekilen görüntüde iki Barboras yana yana görev yapıyor... Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisi ve Barbaros fırkateyni yerli İHA'lar tarafından görüntülendi.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan sondaj faaliyetlerine yönelik heyecanlandıran bir açıklama gelmişti. Bakan Albayrak  resmi Twiter hesabından "Her alanda tarihi atılımların ve büyük ideallerin gayretindeyiz. Cari açığa darbe vuracak, enerjide dışa bağımlılığı sonlandıracak keşiflerin arefesindeyiz. 3 sondaj, 2 sismik gemimizle milletimizin haklarını koruma, ülkemizin zenginliğini artırma mücadelemizi sürdüreceğiz." mesajını paylaşmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.