Dokunulmazlık İsteğine Beyaz Saray'dan Destek Geldi

Dokunulmazlık İsteğine Beyaz Saray'dan Destek Geldi

Dokunulmazlık istedi Trump'tan destek geldi!

ABD Başkanı Donald Trump, 'Rusya ilişkileri' iddialarının ardından istifa eden eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in, hakkındaki iddialar konusunda ifade vermek için dokunulmazlık talebinde bulunmasını destekledi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Mike Flynn dokunulmazlık istemeli. Zira bu, seçimlerin kaybedilmesinin mazereti olarak basın ve Demokratlar tarafından başlatılan tarihi büyüklükte bir cadı avı!"
 
Washington Post, Flynn'in, Rusya'yla ilişkileri olduğu iddiaları hakkında FBI ile Temsilciler Meclisi ve Senato'nun ilgili komitelerine ifade vermek için dokunulmazlık talebinde bulunduğunu fakat henüz bir anlaşmaya varılmadığını yazmıştı.
 
Dokunulmazlık talebi iddiası Flynn'in avukatı Robert Kelner tarafından açıkça doğrulamasa da, Senato'nun istihbarat komitesinde, müvekkili adına sorularını yanıtlarken, "Aklı başında hiçbir insan, böylesine siyasi hâle gelmiş, cadı avına dönüşmüş bir soruşturmada, bazı teminatlar almadan ifade vermeye razı olmaz" demişti.
Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak'la yaptığı görüşmeler konusunda Beyaz Saray'ı yanlış yönlendirmekle suçlanması ardından şubatta görevinden istifa etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.