Dokunulmazlık Teklifi Gelirse CHP MYK'ya Sunacak

Dokunulmazlık Teklifi Gelirse CHP MYK'ya Sunacak

Cumhuriyet Halk Partisi adına mecliste soruları cevaplayan Özgür Özel, CHP'nin sunduğu üç teklif dışında başka bir teklif gelirse parti kurumları ve MYK'ya götürüleceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel daha önce CHP'nin AK Partiye götürdüğü 3 dokunulmazlık teklifi ile ilgili önerinin dışında AK Parti'den başka bir öneri gelmesi durumunda, teklifi alıp Merkez Yönetim Kurulu ve yetkili parti kurumlarına götürüleceğini belirtti.

CHP MYK'sının öneriler konusunda bireysel olarak değişiklik yapabilme şansı tanımadığını söyleyen Özel, sunulan üç dokunulmazlık kaldırılması teklifi dışında teklif yapılırsa, Grup Başkanvekilleri olarak MYK ve yetkili parti kurumlarına sunacaklarını söyledi.

CHP'den AK Parti'ye giden 3 teklif

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay bir açıklama yaparak, CHP'nin AK Parti'ye götürdüğü 3 'dokunulmazlık teklifi'ni anlatmıştı. O 3 tekliften birincisi; dokunulmazlıklar konusunda sundukları üç tekliften birinde, anayasanın 83. maddesini değiştirerek, terör eklentisi yapılmasını, terör ve yüz kızartıcı suçların dokunulmazlıkların dışında kalmasını teklif ettiklerini söyleyerek; önerinin kabul edilmemesi durumunda, ileride dokunulmazlığı kalkmayan vekilleri biz yargılarız ifadesini kullandı.

AK Parti'nin sunduğunun revize edilmiş hali

Grup Başkanvekili, götürdükleri bir diğer teklifin AK Parti'nin sunduğunun revize edilmiş hali olduğunu belirterek, var olan fezlekeleri dokunulmazlık dışına alınmasının yanı sıra bu tarihten önce işlenmiş suçlar ortaya çıktığı takdirde yine dokunulmazlık dışında tutulmasını istediklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili sundukları son teklifi ise şöyle anlattı; AK Parti'nin kendilerine getirdiği önerinin iyileştirilmiş hali olduğunu vurgulayan Altay, her iki partinin anlaşabileceği kanaatini aldığını söyleyerek, sadece vekillerin değil bakanların da dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.