Dokuz Eylül Rotary, deprem gündemiyle toplandı

Dokuz Eylül Rotary, deprem gündemiyle toplandı

Dokuz Eylül Rotary, deprem gündemiyle toplanarak, STK’ların yara sarma sürecinde neler yapabileceğini, Rotary olarak bu sürece nasıl katkı koyabileceklerini tartıştı.

Kordon Otel’de yapılan toplantıda 2440. Bölge Afet Barınak Komite Üyesi Erhan Gökdağ İskenderun’a Rotary olarak kurdukları Çadırkent hakkında bilgi verirken, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç ise İzmir olarak depremzedelere yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Bir-İZ Platformu temsilcileri Altınay Görmüş ve Tuğçe Gülcüler’in de katıldığı toplantıda İzmir’de yaşam kurmaya çalışan depremzedelere yapılan yardımlar hakkında bilgiler paylaştı.

toplu.jpg

“YARDIMLAR UZUN SOLUKLU OLMALI”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Tiyanşan, Türkiye olarak büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldıklarını, on binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu felakette kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rotaryler olarak bu süreçte depremzedelerin yanında olduk, ancak bu süreç uzun bir süreç. Neler yapabileceğimizi konuşmak için bu akşam bir araya geldik” dedi.

Deprem ardından herkesin yardım yaptığını ancak bu sürecin uzun soluklu olması gerektiğini söyleyen Tiyanşan, “Herkes gücü oranında ayni ve nakdi yardımlar yaptı, yaptık. Ancak asıl iş şimdi başlıyor, yüzbinlerce ailenin hiçbir şeyi kalmadı. Bu ailelerin yeniden yaşam kurmaları, iş hayatına tekrar girebilmeleri, çocukların okula tekrar başlayabilmeleri gerekiyor. Bunun için yeniden bir sinerji yaratmak mecburiyetindeyiz, Rotaryenler bunun için çalışacak” dedi.

“STK KOORDİNASYONUNU SAĞLIYORUZ”

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen deprem yardımları hakkında bilgiler paylaştı. STK’ların talep ve arzularını İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdıklarını söyleyen Kökkılınç, “STk’ların öneri ve fikirlerini derleyerek Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıyoruz. Bu süreçte koordinasyon ve gücümüzü eşit dağıtmak önemli. İzmir Kent Konseyi bu noktada önemli bir işlev yürütüyor” dedi.

kokkilinctiyansangokdag.jpg

“İSKENDERUN’DA ÇADIRKENT KURDUK”

2440. Bölge Afet Barınak Komite Üyesi Erhan Gökdağ ise 2009 yılında depolara konulan, içinde çadır ve bir ailenin acil yaşam ihtiyaçlarını barındıran 100 yaşam kiti kutusunu depremin ertesinde bölgeye ulaştırdıklarını anlattı. 100 çadırlık bir Çadırkent kurarak ailelere teslim ettiklerini söyleyen Gökdağ, “İzmir Depremi sonrası boşalan depolarımızı doldurmuştuk. Şimdi yeniden boşaldı. Üyelerimizin desteği ile bu çadır kitlerini hızla yeniden depolarımıza koyacağız” diye konuştu.

“EVİ OLUŞTURAN HER EŞYAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Bir-İZ Platformu temsilcileri Altınay Görmüş ve Tuğçe Gülcüler ise yaptıkları konuşmada İzmir’e gelen depremzedelerin evlere yerleştirilmesi, ev eşyası ihtiyaçlarının karşılanmasına odaklandıklarını söyledi. Her tür desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Tuğçe Gülcüler, “Çatal bıçak takımından koltuk takımına, perdeden halıya her tür ev eşyası desteğine ihtiyacımız var. Asıl destek şimdi lazım. Bu insanların yaşamlarını kurmak, hayata tutundurmak zorundayız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.