Dolar - Bakanlar Kurulu! Ali Eyce yazdı...

Dolar - Bakanlar Kurulu! Ali Eyce yazdı...

"Daha öncede yazdım 1 Dolarım dahi yok..."

Daha öncede yazdım 1 Dolarım dahi yok. Olanların bazıları da cezaevinde. Dolar alarak, dolar biriktirerek yatırım yapmayı oldum olası hiç doğru bulmadım.

Dolar yükselen şey, dolarla yine düşebilir.

Dolar’ın aşırı yükselmesi için Türkiye’de siyasi kaos, toplumsal kargaşa ve bununla baş edemeyen bir güvenlik olması lazım.

Türkiye’de siyaseten seçimlere dayalı, herkesin kabul ettiği bir istikrar var. Seçilenler seçildiği işi yapıyor, seçenler seçtiklerini takip ediyor.

Türkiye’de toplumsal kargaşa da yok. Artık farklılıklarımızla, farklı bakışlarımızla ve farklı düşüncelerimizle birlikte yaşamayı öğrendik. 

Türkiye’de kargaşaya müsaade etmeyen bir güvenlik de var. Her türlü kargaşalığı anında bastırıyor, anında asimile ediyor ve anında etkisiz hale getiriyor.

Türkiye’de Doların ateşini içten değil, ülke dışında değişen ekonomik olaylar yukarı, aşağı hareket içine sokuyor.

Kendi ülkemizi, kendi şehrimizi, kendi mahallemizi, kendi işimizi dahi zor takip ederken, yurt dışı takipleri yaparak bunu fark etmek ise döviz bürolarının yolunu bilenlerin işi değil.

Dolar yerine, dolu insanlara, bu ülkenin gençlerine iş ve aş imkânı sağlayacak eski veya yeni iş alanlarına yatırım yapmak en doğru karar.

İnsanın dolusu, doların yükseğinden iyidir!

Bakanlar Kurulu üzerine.

Bugünlerde, sosyal medyanın yeni modası bakanlar kurulu listesi.

Bakanlar kurulunun yapıldığı, yapılacağı, yapılma ihtimali olan listesinin yapıldığı odanın içinde, gizli muhbirleri olan, ajanları olan, adamları olan, gözleri olan, kulakları olan, kuklaları olanlar bakanlar kurulu listesi diye birbirinden farklı farklı listeleri paylaşmaya başladılar.

‘Bakanlar kurulunun listesi önce bana gelir’  der gibi

‘Bakanlar kurulu bana sorulmadan yapılamaz’ der gibi

‘Bakanlar kurulunu planı bilecek kadar önemliyim’ der gibi

‘Bakanlar kurulunun kapısının kulpuyum’ der gibi.

İnsan egosu bu, siyasette de, sosyal hayatta da kendini değersiz hissettiğinde, sayısal loto, milli piyango misali bilmediği bir şeyleri tutturabilmek, bilmediği bir şeyleri biliyor gibi görünebilmek, gitmediği yerlere gidiyormuş gibi görünmek, görmediği insanlara yakın olduğunu düşündürmek için çabalar durur.

Sonuç, Bakanlar Kurulusu listesini tutturanlara şişkin ego, yarım tutturanlara hafif şişkin ego, hiç tutturamayanlara ise ego zafiyeti yaşatır.

Sonuç, kimse bildiğiniz için, yarım bildiğiniz için, hiç bilemediğiniz için o güne kadar olduğunuzdan farklı bir muamele yapmaz.

Adam yerine konmanın yolu, sallamaktan değil, sallanmadan durmaktan geçer!
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.