Domatesi böyle yerseniz....

Domatesi böyle yerseniz....

Domatesi bu şekilde tüketmenin erkeklere bakın ne faydası varmış...

Erkekler için büyük bir sağlık sorunu olan prostat, 50’li yaşlardan sonra daha sık görülen bir sağlık sorunudur. Çoğu erkeğin korkulu rüyası haline gelen prostatı engellemek için sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmanız yeterli olabilir. İşte sizi prostat oluşumundan koruyacak o besinler…
 

Isırgan otu kökü

Prostat oluşumunu engelleyen yiyeceklerin başında ısırgan otu kökü yer alıyor. Isırgan oto kökü prostat hücrelerinin büyümesini engelleyerek hastalık oluşumunu büyük oranda durduruyor.
 

Çilek 

Antioksidan etkisi ile bilinen çilek güçlü bir koruyucu. Prostat oluşumunu engelleyen yapısı ile bilinen çileğin yanı sıra portakal, karpuz, avokado ve kiraz gibi meyve türleri de prostat hastalarının tüketmesi önerilen meyveler arasında yer alıyor. 
 

Pişmiş domates

Pişmiş domates lezzetli tadı ile sağlığınızı da koruyan bir besin türü olacak. Pişmiş domates prostat hastalarının özellikle kullanması gereken ürünler arasında yer alıyor. Prostat oluşumunu engelleyen diğer sebzeler arasında havuç, patates ve kabak yer alıyor.
 

Kabak çekirdeği

Günde bir avuç kabak çekirdeği tüketerek prostat kanserine yakalanma riskini azaltabilirsiniz. Kabak çekirdeğinin yapılan araştırmalar ile prostat kanseri üzerinde önleyici etkisi olduğu tespit edilmiştir.
 

Cüce palmiye çayı

Amerika’da prostat hastalığının önlenmesi için en çok tüketilen ürünler arasında cüce palmiye çayı yer alıyor. Bu çayı sık sık tüketerek prostatın yan etkilerinden korunmanız da mümkün olacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.