Domatesi sakın böyle yemeyin!

Domatesi sakın böyle yemeyin!

Domatesi sürekli böyle yiyoruz ama uzmanlara göre domatesi bu şekilde yemek hastalığa neden oluyor...

Uzmanlara göre sebzeleri çiğ tüketmek sağlıklı olsa da bu durum her sebze için geçerli değil. Çiğ tüketilmesi zararlı olan sebzeleri sizler için araştırdık, işte asla çiğ tüketilmemesi gereken sebze türleri…


Sebzeleri çiğ tüketmeye özen gösteriyorsanız sizler için ilginizi çekecek bir haberimiz var. Çiğ tüketilmesi zararlı olan yiyecekleri araştırdığımız yazımıza göz atarak sağlıklı beslenme hakkında bilgi edinebilirsiniz. İşte çiğ tüketilmemesi gereken sebzeler…
 

Brokoli

Salatalarda çiğ olarak tüketilen bir sebze olan brokoli, içeriğinde yer alan rafinoz isimli madde sebebiyle midede şişkinliğe sebep olabiliyor. Brokoli seviyorsanız haşlama ya da fırına kızartılmış türde tercih etmelisiniz.
 

Patates

Çiğ tüketilmesi zararlı olan yiyecekler arasında patates de yer alıyor. İçeriğinde yer alan solanin isimli maddenin insan sağlığı için birçok zararı bulunuyor. Özellikle yeşile dönmüş patateslerden uzak durulması öneriliyor.
 

Patlıcan

Patlıcan içinde bulunan solanin isimli bileşenin sindirim sistemi üzerinde yan etkileri bulunuyor. Çiğ patlıcan tüketimi ishal, karın ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi sağlık sorunlarına yol açtığı için dikkatli olunmalı.
 

Ravent

Raventi çiğ tüketmek zehirlenmeye neden olabileceği için çok dikkatli bir biçimde tüketilmesinde fayda var.
 

Domates

Domates içinde yer alan  karotenoid pigmenti çiğ tüketildiğinde sindirimi oldukça zor bir maddeye dönüşüyor. Domatesi pişirerek besin değerlerinin azalmasını önleyebilirsiniz.
 

Kırmızı barbunya 

Çiğ tadı oldukça kötü olan kırmızı barbunya mide bulantısı, kusma,baş ağrısı gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. İçeriğinde yer alan maddeler sebebiyle zehirlenmeye de neden olabilecek kırmızı barbunya pişirilmeden önce 5 saat suda bekletilmeli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.