Donk Melo'nun Yerini Bir Türlü Dolduramadı

Donk Melo'nun Yerini Bir Türlü Dolduramadı

Galatasaray Ryan Donk'un kadroya alındığı karşılaşmalarda başarıya pek fazla rastlayamıyor.

Galatasaray'ın futbol takımı oyuncularından Ryan Donk'un, kadroya alındığı 14 karşılaşmada sadece 3 zafer kazanılabildi. Galatasaray'ın orta sahasında sorun yaşatan deneyimli futbolcu, şu an FC Internazionale Milano'da oynayan Felipe Melo'nun boşluğunu doldurmayı bir türlü başaramadı.

Galatasaray’da devre arasında transfer edilen Ryan Donk, sarı-kırmızılılarda bekleneni veremedi. Devre arasında Kasımpaşa’dan transfer edilen Hollandalı futbolcu, Galatasaray’ın orta sahasına çare olamadı. Gözden düşen Hollandalı önümüzdeki sezonun kadrosunda düşünülmüyor.

Asıl mevkisi stoper ve ön libero olan 29 yaşındaki futbolcu, bu bölgede büyük zaafiyet yaşadı. Sezon başında gönderilen Felipe Melo’nun yerini dolduracağı beklentisiyle Florya’ya gelen Donk, sarı-kırmzılı forma ile çıktığı 14 maçta iç açıcı bir futbol sergilemedi.

TAKIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Galatasaray, Ryan Donk’un oynadığı 14 resmi maçta sadece 3 galibiyet alabildi. Bu maçların 3’ünde galip gelen Cimbom, kalan 11 maçta da beraberlikle sahadan ayrıldı. Oyun kurma konusunda pek beceri gösteremeyen Hollandalı, sık sık yaptığı pas hatalarıyla da sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini çekti. Donk’ta Felipe Melo’da olan savaşçı ve hırslı karakteri göremeyen taraftarlar, bu transferden dolayı hayal kırıklığı yaşadılar.

EMRE ÇOLAK ÇIKIŞTA

Ryan Donk’un formsuzluğu ve Wesley Sneijder’in sakatlığında teknik direktör Jan Olde Riekerink, orta sahada Emre Çolak-Selçuk İnan ve Bilal Kısa üçlüsünü tercih etti. Teknik kapasitesi yüksek olan bu üç orta saha Galatasaray’ın son dönemlerdeki paslı, organize oyununun da kilit faktörü oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.