DP İzmir İl Başkanlığı İzmir’in kurtuluşunu kutladı

DP İzmir İl Başkanlığı İzmir’in kurtuluşunu kutladı

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı, 9 Eylül İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı yayınladığı mesajda şunları söyeldi: 
Bugün Dokuz Eylül…

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümü.

Emperyalizmin Anadolu topraklarından sürüldüğü, denize döküldüğü gündür.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal bağımsızlık için başlatılan Kurtuluş Savaşı'nın tam anlamıyla kazanıldığı o büyük zaferin adıdır Dokuz Eylül...

26 Ağustos 1922'de başlatılan Büyük Taarruz sonucunda Yunan ordusunu bozguna uğratan Türk ordusuna 1 Eylül 1922 günü Mustafa Kemal Atatürk: "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!.." tarihi emrini vermişti. Bu emri yerine getiren Türk ordusu 9 Eylül 1922'de İzmir'i Yunanlardan temizlediği gündür.

Atatürk ilke ve devrimlerinin aşındırılmaya çalışıldığı; emperyalizmin farklı biçimlerde ülkemize yerleştiği bir süreçte Dokuz Eylül daha büyük bir anlam kazanıyor.

Bugün İzmir Cumhuriyet'in yıkılmaz kalesi haline gelmiş; Türkiye'nin aydınlık yüzü halini almıştır.

Tarih değiştirilemez bir gerçektir. Bu vesile ile beyhude çaba içinde olanlar nefeslerini nefisleri için tüketmeye devam edecektir. Ama ve lakin değiştirmek istedikleri devletin özü, birlik ve beraberliğin direğidir.

Bir taraftan tarihi bir taraftan da sistemi şahsi çıkarlarına göre güncellemek isteyenler bilmelidirler ki; sistem önünde sonunda Demokratlar tarafından fabrika ayarlarına döndürülecektir.

“Milletimizi, devletimizi hak ettiği başarılı noktaya getirebilecek bir siyasi akla ihtiyacımız var. İşte bu siyasi aklın adı da kimliği de sıfatı da demokratlık olacaktır, demokratlar olacaktır”

Bir asırlık mücadelenin hasıraltı edilmesine izin verilmeyecektir.

Bu vesile ile kurtuluşundan, kuruluşuna ve bugün korunmasına emeği geçen, bu topraklarda ve yaban topraklarda canını veren, hayatını vakfeden askerlerimize, polislerimize, korucularımıza, Demokrasi Şehitlerimize, Şehit Diplomatlarımıza, Kurtuluşun, Kuruluşun Önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere silah ve dava arkadaşlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımızı sunuyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.