DSİ'den Aydın’a büyük müjde

DSİ'den Aydın’a büyük müjde

Aydın son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

DSİ Aydın’a yaptığı yatırımlarla Aydın ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Aydın ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

DSİ olarak Dağlarından yağ, ovalarından bal akan  Aydın ilinde Gökbel Barajının da tamamlanması ile Çine Adnan Menderes Barajıyla birlikte Çine Ovasında 69.800 dekar, Koçarlı Bağarasında 146.040 dekar olmak üzere toplamda 215.840 dekar arazinin sulanmasının sağlanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ Toplam 13 milyon m3 su depolama hacmine sahip olacak Gökbel barajı inşaatında çalışmaların büyük bölümü tamamlanmıştır.

Ön Yüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu tipinde inşa edilen barajın toplam gövde dolgu hacmi 550.000 m3 olup temelden yüksekliği 62,5 m’dir. Dolusavak radyal kapak monte işlemlerini ile zeytinlik ulaşım yolunun da tamamlanmasıyla birlikte 2019 yılı sonunda barajın tamamlanması hedeflenmekte olduğunu ifade etti.

Gökbel Barajı inşaatında fiziki olarak %95 gerçekleşme sağlandığının altını çizen Aydın,’ 2019 yılı sonunda Baraja ait tüm imalatların tamamlanarak su tutulması hedeflenmektedir. Çine Projesinin tamamlanmasıyla; Ülke ekonomisine yıllık 323.760.000 TL gelir artışı ve 7.195 kişilik istihdam artışı sağlayacak olan proje büyüyen Türkiye ekonomisinin bir parçası olacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.