DSİ’den “Can kurtaracak” uyarı Baraj “Plaj” değildir “

DSİ’den “Can kurtaracak” uyarı Baraj “Plaj” değildir “

Sıcaktan bunalan özellikle çocuklar kendini baraj gölet ve sulama kanallarına attı. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nden can kurtaracak önemli bir uyarı geldi.

 

Sıcaktan bunalan özellikle çocuklar kendini baraj gölet ve sulama kanallarına attı. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nden can kurtaracak önemli bir uyarı geldi. Baraj “Plaj” değildir diyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker,  aileleri çocuklarına sahip çıkmaları konusunda uyardı; sulama tesis ve kanallara girilmemesini istedi.  

Bunaltıcı sıcaklıklarla birlikte serinlemek isteyen vatandaşlar deniz ve havuzlara koşarken; pek çok kişi yüksek ölüm riskine rağmen baraj, gölet hatta sulama kanallarına girip kavurucu sıcağın etkisinden kurtulmaya çalışıyor.

Yaz aylarında özellikle çocukların tehlikeli bir oyun oynadığına dikkat çeken DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, baraj, gölet ve sulama kanallarına girilmemesini istedi. Ve aileleri uyardı. Eker; “ Ne kadar yüzme bilinirse bilinsin; tatlı ve durgun su ile deniz suyunun özellikleri farklıdır. Bunu göz ardı eden onlarca çocuğumuz ben yüzme biliyorum diye 3-5 metrelik sulara korkusuzca giriyor. Ancak bilinmelidir ki baraj plaj değildir.“ diye konuştu.

Çocuklarımıza sahip çıkalım

DSİ olarak pek çok sulama kanalı ve göletin çevresini korkuluklarla kapattıklarını; bazı noktalara ise uyarı levhaları astıklarını vurgulayan Ali Fuat Eker, ancak yine de asıl sorumluluğun vatandaşa düştüğünü söyledi. Eker “ Orman ve Su İşleri Bakanlığımız hazırladığı kamu spotları ile sık sık vatandaşımızı uyarıyor. Biz de elimizden geldiğince tesislerimizin çevresinde önlemler alıyoruz. Ancak vatandaşımız da yaşanan acı olaylardan ders almalı; bilinçli olmalıdır. Özellikle aileleri uyarıyorum. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Baraj, gölet ve sulama kanallarında ölüm oyunu oynamalarına artık izin vermeyelim” dedi.

Hastalık riski de var

Dezenfekte edilmemiş durgun suyun yüksek oranda hastalık riski de taşıdığına dikkat çeken Ali Fuat Eker; durgun sularda bakteri ve virüslerin daha kolay yaşama imkanı bulduğunu vurguladı. “Birkaç saatlik eğlence hayatınız boyunca sizi hastane koridorlarına mahkum etmesin” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.