DSİ'nin Kisir Çayı'ndaki çalışmaları sona yaklaştı

DSİ'nin Kisir Çayı'ndaki çalışmaları sona yaklaştı

Aydın sınırları içerisinde yer alan Söke ilçesine bağlı Kisir Mahallesinde bulunan Kisir Çayında çalışmalar devame diyor.

Aydın Büyük Menderes Nehri, ‘‘Mansap Yatak Islahı ve Sedde Güçlendirme ile Yan Dereler Yatak Islahı Makinalı Toplu Çalışması’’ işi kapsamında Aydın ili sınırları içerisinde yer alan Söke ilçesine bağlı Kisir Mahallesinde bulunan Kisir Çayında DSİ 21. (Aydın) Bölge Müdürlüğü’nün idari imkanları ile 7.000 bin metrelik güzergahta çift taraflı olarak yapılmakta olan taş tahkimat çalışmasında sona yaklaşıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, kalan 1.650 metrelik güzergahta çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Kisir Çayı Islahı projesinin toplam maliyetinin 6 milyon TL olduğunu ve çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla birlikte 10 bin 260 dekar zirai arazi ile Kisir, Pamukçular ve Nalbantlar olmak üzere 3 Mahalleyi taşkınlardan koruyarak vatandaşlarımızı tedirgin eden taşkın riski ortadan kaldırılarak; can ve mal güvenliği temin edilmiş olacaktır" dedi.

dsi-genel-muduru-mevlut-aydin-(5)-009.jpg

Taşkınlarla Mücadele Çalışmalarımız Büyük Önem Arz Etmektedir

Dünya’da iklim değişikliği sebebiyle kuraklıkla beraber yağış rejimi de değişmektedir. Anlık kuvvetli yağışlar daha şiddetli, daha sık görülmekte ve bu sebeple de taşkın riski artmakta, olduğundan taşkın koruma projeleri büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz yarı kurak iklim kuşağında bulunduğu için su rezervuar miktarı sürekli değişiklik göstermektedir. Hem suyun israfını önlemek hem de taşkınları önlemek maksadıyla yürütülen projelerimiz yılın 12 ayı ekonomik imkânlar dâhilinde devam etmektedir. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.