DSP İzmir İl Başkanlığı'ndan Darbe Açıklaması

DSP İzmir İl Başkanlığı'ndan Darbe Açıklaması

Demokratik Sol Parti İl Başkanı Aygül Karahan darbe girişimine dair bir açıklama yaparak "Türkiye Demokrasi Sınavını geçti " dedi.

DSP il başkanı Aygül Karahan darbe girişime dair açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Türkiye dün gece hiç hak etmediği bir şekilde tarihi bir oyunun içine çekilmek istenmiş ve darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. 
Ne mutludur ki, bu kara geceden halkın ve güvenlik güçlerinin top yekün bir vücut olması neticesinde memleketi kana bulamak ve Türkiye Cumhuriyetini üçüncü sınıf ülkelerin durumuna düşürmek isteyenlere karşı büyük bir onur mücadelesi vermiştir. 
Biz Demokratik Sol Parti olarak ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen demokrasimize zerre kadar zarar vermek isteyen kim yada kimler olursa olsun her zaman karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz. 
Her ne sebeple olursa olsun demokrasiyi sonuna kadar içimize sindirmeli, seçimle iş başına gelenlerin yine seçimle gitmesi gerektiğine inanmalıyız. Demokrasinin olmazsa olmazı budur. Bu gerekçe ile darbenin her ne sebeple olursa olsun her zaman karşısındayız , aksini kabul etmemiz mümkün değildir. 
Laiklik ve Demokrasi adına her türlü mücadelenin Parti olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmaz savunucuları olacağız. 
Ancak şunu da belirtmeliyim ki, darbeye karşı durma adına gece boyunca camilerde okutulan ezan ve salalar işi siyasallaştırmaya yönelik bir girişim olmuştur. Dinin siyasete alet edilmesine herzaman karşıyız. Laikliğin gereği de budur. 
Halkımız, Türkiye Cumhuriyeti onuruna ve demokrasiye sahip çıkmış ve demokrasi savaşını kazanmıştır. 
Türkiye Cumhuriyetinin onurunu ve namusunu korumak için canını ortaya koymuş, dirayeti ve sağlam duruşuyla Demokrasi sınavını başarıyla geçmiştir. 
Bu demokrasi sınavında canlarını feda etmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine sabırlar diler yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. 

Aygül KARAHAN 
DSP İL BAŞKANI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.